Majken Gunnarsson fortsätter i MODO Hockey

30 april 2019 09:09
Dam

MODO Hockey kan i dag glädjande meddela att man skrivit seniorkontrakt med 18-åriga forwarden Majken Gunnarsson. "Majken är en väldigt seriös person som har ett bra driv och har en väldigt bra utvecklingskurva", säger sportchef Björn Edlund.


Majken Gunnarsson har tillhört MODO Hockey sedan säsongen 2016/2017 då hon kom från Karlskrona HK. Nu står det klart att det blir ännu en säsong då hon skrivit seniorkontrakt med föreningen.

– Vi är väldigt glad över att ha kommit överrens med Majken om att hon ska vara kvar ett år till. Hon tillhör de eleverna som just nu gör sitt sista år på hockeygymnasiet. Vi har under resans tid upptäckt att det är ett ganska stort kliv mellan junior och seniorhockey. Därför vill vi ge några spelare möjligheten att stanna kvar i verksamheten och miljön för att fortsätta utvecklingskruvan och kunna ta klivet upp i seniorhockey, säger sportchef Björn Edlund.

Den 18-åriga forwarden har sedan hon kom till MODO Hockey varvat spel i juniorlaget och seniorlaget. Totalt har det blivit 40 matcher i div 1 och 14 matcher i SDHL. Nu hoppas Edlund att hon ska ta nästa steg.

  • Majken är en spelare som inte tar något för givet. Hon har en bra arbetsmoral som tagit henne högre upp på utvecklingskruvan. Hon har en bra personligt och har alla möjligheter att ta klivet upp och bli en SDHL-spelare, säger han och fortsätter:

– Hon är fysiskt stark och väldigt förbered. Hon har även ett bra avslut och vi hoppas att det här fjärde året, där hon får vara i en intensivare miljö dagligen, ska putta henne ett steg till i rätt riktning, avslutar Björn Edlund.

Se intervjun med Edlund i MODO Channel

Till MODO Channel

Kontraktet med Majken Gunnarsson är skrivet över en säsong.

Mer information om kontraktsläget går att läsa här: Kontraktsläget i MODO Hockey 2019/2020