Peslarovas nolla ledde MODO till seger
Publicerad: 2020-11-28
Dam
MODO Hockey vann lördagskvällens bortamatch i SDHL mot Göteborg HC med klara siffror. Till slut var det 0-6 som lyste upp tavlan i Angered Arena och det var fem olika målskyttar som stod för målen. Både Mariam El-Mahmadi och Josefine Biseth Engmann gjorde sina första mål för säsongen samtidigt som Amanda Ahlm, Maja Grundström, Marion Allemoz och Daniela Pejsova stod för de övriga fyra målen.

MODO Hockey hade tagit sig hela vägen till Göteborg för den första av helgens två matcher, där Göteborg HC väntade i SDHL:s nittonde omgång. Gästerna fick en riktigt fin start där mycket av spelet förlades i Göteborgs zon. Efter 4:52 så kom även utdelningen och det var Amanda Ahlm som smög ned på bortre stolpen och förvaltade den fina passningen från Erica Rieder på bästa sätt.

Förutom det tidiga målet så hade MODO även flera bra chanser, bland annat Fia Engström och Nathalie Lidman hade var sitt avslut från bra lägen, men trots var sitt powerplay för lagen så dröjde det till klockan stod på 17:59 när matchens andra mål kom. Det var Maja Grundström som med ett distinkt skott hittade nättaket bakom Frida Axell i Göteborgs mål, fint frispelad av Marion Allemoz.

Stark andra halva av mittenperioden

Göteborg hade inte varit ofarliga under den första perioden och i inledningen av den andra satte man hård press på MODO och hemmalaget hade ett skott i stolpen bakom duktiga Klara Peslarova efter tre minuter av mittenakten.

Ju längre perioden led så tog MODO Hockey över spelet igen och 12:12 in så gjorde man även det tredje målet i matchen, den här gången genom Mariam El-Mahmadi. Målet, som var hennes första för säsongen, var riktigt vackert där El-Mahmadi på egen hand hittade ett läge i slottet och krysset, ja det är alltid ledigt.

Sitt första mål i MODO gjorde även Josefine Biseth Engmann när hon med 17:12 på klockan stod för en fin uppåkning och skottet hittade en lucka på målvakten för 0-4.

Peslarova med hållen nolla

Göteborg fick chansen att reducera i början av tredje perioden, då man hade dubbla möjligheter till spel fem mot fyra. Gästerna stod upp bra under de minuterna och de få chanser som kom nära tog Klara Peslarova hand om.

Med 4:34 på klockan kom i stället 0-5 då Marion Allemoz i en tre mot tvåa vallade in pucken via en skridsko på en olycklig Göteborgsback fram målet. Efter målet så såg MODO till att spela av matchen på ett effektivt sätt och de få gånger Göteborg kom fram till bra chanser så fanns en mycket stabil Klara Peslarova i vägen.

Till slut fick Peslarova hålla nollan och med enbart sju sekunder kvar fastställde Daniela Pejsova slutresultatet till 0-6 när hon i en snabb spelvändning sågade sig fram till målet och styrde in pucken.