Tre härliga poäng på bortaplan mot Leksand
Publicerad: 2019-01-19
MODO Hockey inkasserade tre nya poäng när man bortaslog Leksand med 1-2 under lördagen. Med en riktigt bra andraperiod, där man gick upp i en 0-2 ledning genom Joakim Hagelin och Lukas Wernblom, så bäddade man för den härliga segern.

Det var hemmalaget som kom ut klart bäst i lördagens möte mellan MODO Hockey och Leksands IF, och de första tre minuterna snurrade de runt bra i MODO-zonen.

Men MODO Hockey överlevde de första minuterna och arbetade sig sedan in i matchen bra. Man spenderade en hel del tid i anfallszon, och bäst läge hade Magnus Häggström som blev helt fri i slottet men där direktskottet gick utanför.

Resten av perioden präglades av ett böljande spel där kampen och intensiteten gjorde att spelet emellanåt blev något hafsigt. Att det var mycket kamp, vittnade två stycken dubbelutvisningar också om.

Bra MODO-period

Andra perioden inleddes i spel fyra mot fyra efter en sen dubbelutvisning i den första perioden.

Nästan direkt efter att båda lagen blivit fulltaliga fick MODO chansen i numerärt överläge. Till en början hade man svårt att få fast pucken i anfallszon och man skapade inte mycket. Men en minut in i sitt powerplay så spräckte man kvällens målnolla. Jonathan Johnson skickade en hård och fin passning in i slottet där Joakim Hagelin höll sig framme och styrde in pucken för 0-1.

Direkt efter ledningsmålet var MODO också mycket nära att trycka in ledningspucken. Men istället drog man på sig en utvisning när Tom Hedberg var lite väl tuff längs med sargen. Leksands powerplay var bra och gav hemmalaget mycket energi, men MODO stod upp bra och höll motståndarna borta.

Istället var det MODO som femton minuter in i perioden utökade sn ledning till 0-2. Lukas Wernblom stressade nere i offensiv zon, vilket gjorde att LIF-försvararen skickade pucken rakt i gapet på Wernblom. Väl fri gjorde han inget misstag och lade in pucken mellan benen på Axel Brage.

Spännande avslutning

Den sista perioden påminde sedan om den första på många sätt. Leksand kom ut med bra fart, vilket också resulterade i att man fick chansen två gånger om i numerärt överläge.

Åtta minuter in i perioden så kom också reduceringen. Hemmalaget fick det inte alls att fungera i sitt powerplay, men då stod Johan Porsberger för en fin soloprestation där han förde in pucken i zonen innan han snärtade upp pucken bakom Erik Hanses i målet.

Reduceringen gav Leksand mycket energi och man fortsatte att skapa flera farliga målchanser. Men MODO försvarade sig otroligt bra, och trots att hemmalaget även tog ut målvakten så stod man emot slutforceringen och inkasserade tre härliga poäng!