Seger och tre poäng mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2020-01-22
Herr
MODO Hockey vann onsdagskvällens match mot BIK Karlskoga där Kim Rosdahl svarade för det matchvinnande målet i den andra perioden. Patrik Karlkvist sköt matchens sista mål där även Johan Forsberg och Fredrik Olofsson blev målskyttar i matchen som slutade 4-2.

Det var 6752 på plats för kvällens match i Fjällräven Center som hade fri entré tack vare sponsorer och privatpersoner i säsongens Enkronasmatch. MODO Hockey kom ut bra i matchen direkt i den första perioden där nyförvärvet Nikolai Belov spelade fram Johan Forsberg som i friläge satte 1-0 efter 5:57.

Under spel i numerärt överläge kom sedan BIK Karlskogas kvitteringsmål när Jesper Kokkonen styrde in 1-1 från nära håll bakom Erik Hanses där klockan stod på 11:43. Men innan den första perioden var över återtog MODO ledningen i matchen när Fredrik Olofsson hittade en lucka och sköt sitt åttonde mål för säsongen fram till 2-1 efter 17:37. Skottstatistiken i den första perioden skrevs till 13-7.

Bra spel i special teams i andra perioden

MODO Hockey svarade sedan för en riktigt övertygande andraperiod där skottstaistiken skulle visa 24-4 efter mittenaktens 20 minuter. Efter ett avklarat spel i numerärt överläge utökade sedan MODO ledningen i powerplay under en sekvens som kändes som matchavgörande. Anton Öhman och Fredrik Olofsson spelade fram Kim Rosdahl som direktsköt kvällens hårdaste skott fram till 3-1 efter 10:40.

I den tredje perioden var det sedan hemmalaget som kontrollerade händelserna, för även om Oliver Eklind reducerade på en retur i powerplay så kom matchens sista mål från MODO Hockey. En minut och en sekund efter 3-2 kom 4-2 när Jonathan Johnson slog en fantastisk backhand-flipp genom mittzonen och Patrik Karlkvist pricksköt 4-2 med klockan på 17:52. Det blev även matchens slutresultat där MODO Hockey tog tre poäng inför en i det närmaste fullsatt Fjällräven Center.

Nästa hemmamatch är derbyt mot Björklöven

MODO Hockey möter Björklöven i HockeyAllsvenskan onsdag den 29 januari där nedsläpp är 19:00 i Fjällräven Center. Senast Björklöven var på plats blev samtliga 7049 biljetter sålda till matchen och allt talar för välfyllda läktare även den här gången!

Det är snart 5000 biljetter sålda till matchen som är av yttersta vikt för slutkampen om tabellplaceringarna. Klockan 12.00 torsdag 23 januari öppnar vi upp fler sektioner på övre etage till försäljning så se till att boka dina platser så du får bästa möjliga så tidigt som möjligt!