Femte raka segern - Aagaard och Woods matchhjältar
Publicerad: 2022-11-15
MATCHRAPPORT
Fyra raka segrar blev fem. Efter att ha kommit ikapp från dubbla tvåmålsunderlägen befäste MoDo förstaplatsen i HockeyAllsvenskan. Segersiffrorna skrevs till slut till 6-5 på övertid, efter att Mikkel Aagaard fullbordat sitt hattrick med det matchvinnande målet. Segerorganisatör var även Riley Woods som stod för fyra poäng i matchen.

Det blev en målrik tillställning när MoDo gästade Djurgården och Hovet under tisdagen. Slutresultatet skrevs till 5-6, efter att MoDo hämtat upp två tvåmålsunderlägen i matchen. Hemmalaget inledde målskyttet knappt två minuter in och dubblade ledningen innan fyra minuter var spelade. Men MoDo, anförda av Riley Woods, kom tillbaka med två mål i öppningsaktens andra hälft när Woods låg bakom såväl Mikkel Aagaards 2-1 som Josh Dickinsons 2-2.

Mittakten inleddes, även den, med tidigt hemmamål. Ett bortdömt 3-3-mål för Modo blev istället till ytterligare ett mål från Djurgården innan MoDo - och Woods - trampade igång. Woods assisterade Josh Dickinson till 4-3 med sin tredje framspelning för aftonen innan han själv skrev in sig i målprotokollet med 4-4-pucken.

Hemmalaget högg på nytt i inledningen av den tredje perioden, där man gjorde 5-4. Men ett idogt kämpande Modo, som vann skotten i matchen med 41-32, kom tillbaka på nytt genom Mikkel Aagards andra mål i matchen. Aagaard, som även var sist på den bortdömda 3-3-pucken, blev matchvinnare med 70 sekunder kvar av övertiden när han snärtade in 6-5-pucken i en spelvändning.

Segern gör att MoDo befäster serieledningen. Marginalen ner till Djurgården är nu fyra poäng.

Tränarkommentar

Mikael Sundell, hur summerar du den här tillställningen?

– Jag tycker att det är två bra lag. Vi börjar bra de första bytena där vi får fast dem i forecheck, sedan är de otroligt effektiva och gör två mål. Det blir som en liten chock för oss. Men vi arbetar oss upp därifrån och sedan tycker jag att vi biter oss fast. Historien upprepar sig i den andra perioden. Där är vi tuffare och får många långa anfall. Djurgården är betydligt bättre än oss under de första tolv minuterna av tredje. Där får vi vara glada att vi är med. Men vi visar karaktär och kvitterar. Sedan är det ett lotteri.

Det blev två poäng och segerraden är nu fem matcher, är det något som du inte är helt belåten över?

– Att släppa in så många mål som vi gör kommer inte att vara hållbart. Det skulle vara det.

Förstakedjans avtryck i matchen blev stort. Hur ser du på trions insats ikväll?

– Återigen leder de laget. Mikkel Aagaard är jättehet. Det var bra för honom att åka iväg på landskamper, konstaterar Sundell.

MATCHFAKTA

Djurgården – MoDo 5-6 e.förl. (2-2, 2-2, 1-1, 0-1))
Mål: 2-1 Mikkel Aagaard (Woods, Bernhardt), 2-2 Josh Dickinson (Woods, Bernhardt), 4-3 Josh Dickinson (Woods, Näsén), 4-4 Riley Woods (Umegård), 5-5 Mikkel Aagaard (Ingman, Dickinson) 5-6 Mikkel Aagard (Gudlevskis)
Skott: 32-41