MODO tog tredje segern mot Kristianstad
Publicerad: 2020-01-08
Två snabba mål i inledningen av matchen, båda målen i power play, satte tonen för onsdagskvällens möte borta mot Kristianstad. När 60 minuter var spelade så stod det klart att MODO vunnit matchen med 5-2 och att MODO Hockeys mål gjorts av Patrik Karlkvist, Daniel Sylwander, Kim Rosdahl, Kalle Jellvert och Fredrik Olofsson.

MODO Hockey har vunnit de två tidigare mötena med Kristianstad under den här säsongen, i mötet i Kristianstad i oktober blev det en uddamålsseger med 3-2 och hemma blev det seger med 3-1. I kvällens match blev det en drömstart för MODO Hockey med två snabba mål i power play.

1:38 in i matchen gav Patrik Karlkvist MODO ledningen då hans avslut från vänsterkanten i spel fem mot fyra letade sig in. När MODO, bara 30 sekunder senare, fick en ny chans i power play så hann inte klockan ticka längre än till 2:24 innan Daniel Sylwander skickade in pucken från vänsterkanten och på något sätt letade den sig in i mål för 0-2.

Starkt power play från MODO

MODO Hockey var det bättre laget i den första perioden och man hade inga problem att stå eomot Kristianstads första power play för matchen, när Victor Beerglund satt utvisad. I stället så utökade MODO till 0-3 när Johan Forsberg bröt ett uppspel och frispelade Kim Rosdahl vars direktskott satt distinkt bakom Antii Lehtonen i Kristianstads mål.

Den andra perioden var spelmässigt betydligt jämnare än den första och Kristianstad skapade en del chanser i inledningen av mittperioden, men Linus Lundin i MODO Hockeys mål stod upp bra.

Spelet i power play var så här långt in i matchen en framgångssaga för MODO och när MODO fick sin tredje chans i spelformen så kom det tredje målet. Kalle Jellvert höll sig påpassligt framme och stötte in den retur som uppstod efter att Kim Rosdahl skjuttit från kanten.

Olofsson stängde matchen

Innan den andra perioden var över fick hemmalaget in en reducering, målet från Anton Heikkinen kom bara sekunder efter att MODO blivit fulltaliga. Målet innebar att Kristianstads hopp tändes inför den tredje perioden men det släckte Fredrik Olofsson bara dryga två minuter in i sista perioden, när han gjorde 1-5.

Kristianstad reducerade till 2-5 på en kontring genom Kalle Miketinac men närmare än så kom inte hemmalaget och MODO Hockey fick med sig tre poäng hem från matchen.

Supporterdagen nu på lördag

Inför matchen mot Vita Hästen den 11 januari anordnar Lumberjacks tillsammans med MODOTIFO Support och MODO Hockey den återkommande tillställningen Supporterdagen. Vi träffas på arenan, målar banderoller/flaggor, umgås, dricker och äter en bit mat innan vi ser matchen mot Vita Hästen senare på kvällen. En heldag från 11:00 (det går att ansluta t.om. 15:30).