MoDo storleken större ikväll
Publicerad: 2022-11-18
MATCHRAPPORT
MoDo hade ett par växlar till att lägga in när det behövdes mot Västerås, tre mål i powerplay bidrog till att slutsifforna skrevs till hela 1-6

MoDo inledde matchen lite sämre borta mot Västerås på fredagskvällen, det var en match som blev sönderryckt av många utvisningsminuter. Övikslaget lyckades utnyttja sina chanser i powerplay bättre än hemmalaget gjorde, och därför kunde man rycka ifrån lite i matchen och till slut vinna med 6-1 efter bland annat tre powerplaymål. David Bernhardt utmärkte sig genom ett mål och två assist ikväll likväl som Pontus Näsén som gjorde fyra assist.

Riley Woods åkte, som ni vet, på en smäll i kvällens match. I nuläget kan vi tyvärr inte säga något säkert om hans status. Riley reser med laget hem efter matchen och det kommer att göras en noggrann utredning på måndag.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin:

– Vi är bleka första halvan av matchen, sedan tar vi över mer och mer.

– Vi ser fram emot att få spela på hemmaplan igen, det är alltid roligt att få spela inför vår publik-

MATCHFAKTA

Västerås-MoDo 1-6 (0-1, 1-2, 0-3)

Första perioden: 0-1 Erik Jinesjö Karlsson (Marenis, O. Petterson) 19.57

Andra perioden: 1-1 Trevor Cheek 6.39, 1-2 David Bernhardt (Näsén, Södergran) 10.03, 1-3 Riley Woods (A. Pettersson, Näsén) 18.36

Tredje perioden: 1-4 Theo Jacobsson (Bernhardt, Näsén) 5.11, 1-5 Johan Södergran (Bernhardt, Näsén) 7.40, 1-6 Sebastian Ohlsson (Wahlberg, Jinesjö Karlsson) 16.49

Skott: 21-28

Publik: 3235

NÄSTA MATCH

MoDo tar emot Östersund på hemmaplan onsdag 23 November 19.00

NÄSTA HEMMAMATCH

MoDo tar emot Östersund på hemmaplan onsdag 23 November 19.00 Säkra din plats här!