SM-GULD TILL MODO HOCKEY
Publicerad: 2019-04-07
Junior
MODO HOCKEY ÄR SVENSKA MÄSTARE! Det står klart efter att man under söndagen vunnit J20-finalen mot Linköping med 4-2, där en stark andraperiod lade grund för segern.

Finaldags i J20-slutspelet, en final där MODO Hockey ställdes mot Linköping efter att MODO besegrat Frölunda i sin semifinal och där Linköping vann mot Djurgården i den andra semifinalen under gårdagen.

Finalen inleddes med ett tidigt box play för MODO, då Nicolas Müller blev utvisad efter 36 sekunder och Linköping fick en bra första chans i power play men det var MODO som hade det bästa läget när Oliver Lexenberg sköt ett skott i ribban.

Ett mål skulle falla under de första 20 minuterna och det var Linköping som gjorde det med 10:44 på matchklockan. Målet kom på ett friläge där Johan Södergran blev fri från halva plan och med ett distinkt skott hittade han luckan bakom Lucas Jägrbing i MODO Hockeys mål.

Stark andraperiod från MODO

I slutet av första perioden fick MODO Hockey chansen i power play, ett numerärt överläge som fortsatte i början av andra perioden och med 48 sekunder på klockan kvitterade Tom Hedberg med sitt backskott som smet in i krysset bakom en skymd målvakt. Hedberg fick passningen av Tobias Åhström.

I periodens sjunde minut skulle två snabba mål falla. Först var det MODO som tog ledningen med 1-2 genom Lukas Wernblom då han på egen hand petade in pucken på en konstig sargstuds, men bara 16 sekunder senare kvitterade Linköping genom Johan Södergran.

Den andra perioden tillhörde MODO, man var långa stunder bättre än Linköping, men Linköping hade sina chanser. När de spelade power play var det dock åter igen MODO som hade de bästa chanserna och den här gången utnyttjade MODO läget otroligt vackert. Linus Pettersson gled in i offensiv zon, droppade till Mattias Norlinder och Norlinders skott satt i bortre krysset för 2-3.

MODO höll undan till SM-guld

Tidiga mål i perioderna var grejen för dagen. Bara 57 sekunder in i tredje perioden så utökade MODO ledningen till 2-4 genom Lukas Wernblom, då han i slottet fick träff på den fina passningen från Linus Pettersson.

Linköping fick därmed en rejäl törn i sin jakt på att hämta ikapp MODO Hockeys ledning. De försökte men MODO Hockey hade inga större problem att hålla undan och de få gånger Linköping stack upp så stod en magnifik Lucas Jägbring i MODO Hockeys mål och stoppade allt som kom emot honom.

Linköping tog ut målvakten i slutet av matchen men MODO Hockey höll undan och vann matchen med 4-2 och med det tog klubben sitt åttonde SM-guld på J20-nivå. MODO Hockey är nu ensam tvåa i den tabellen efter Frölunda som har tio SM-guld.