Nytt 2-årskontrakt för Torp

2 december 2013 13:00

MODO Hockey kan nu meddela att ett nytt avtal tecknats med den 24-åriga backen Nichlas Torp. Förlängningen sträcker sig över säsongen 15/16. Nichlas fostrades i HV71 och vann även ett SM-guld 2010 med moderklubben. Han kom till MODO Hockey förra säsongen efter en säsong med Timrå IK.


Nichlas, varför just MODO?

– Först och främst kom jag hit för att vinna SM-guld. Och nu när jag bott här i snart 2 år känner jag att jag trivs jättebra i både föreningen och i stan. Jag skriver på för 2 år för att jag trivs så pass bra och för att jag har alla verktyg jag behöver här för att kunna utvecklas som hockeyspelare. Jag kan inte tänka mig nåt bättre ställe.

– Denna säsong har gått bra och det är skitkul att spela hockey här. Att det är så många som kommer på matcherna är också riktig skoj. Klacken har inte varit såhär bra på länge och det är grymt imponerande - det betyder jättemycket för oss, avslutar en glad Nichlas Torp.

Torp utmärker sig som en fysisk back med ett uppoffrande spel för laget, han ligger i toppen av SHL:s tacklingsliga med 61 tacklingar på 25 spelade matcher. Nichlas har hittills spelat 254 SHL-matcher och även spelat 41 juniorlandskamper.

– En jätteviktig förlängning för MODO Hockey. Nichlas är en krigare som behövs i vårt lag om vi ska vinna mästerskap. Han är en skridskoskicklig back som tagit stora steg i sitt spel denna säsong, vi tror att han kommer att fortsätta att utvecklas som spelare under dessa år, säger MODO:s GM Markus Näslund.