MODO orkade inte stå emot Luleå
Publicerad: 2020-11-18
Dam
MODO Hockey tog under onsdagskvällen emot Luleå Hockey i SDHL i Fjällräven Center. Efter en stark förstaperiod från hemmalaget så blev det till slut förlust med 1-6 där MODO Hockeys enda mål gjordes av Nathalie Lidman.

MODO Hockey kom till spel utan sex ordinarie spelare där Erica Rieder, Lina Ljungblom, Olivia Carlsson, Jaycee Magwood, Josefine Biseth Engmann och Paula Bergström saknades. Tuffa förutsättningar för hemmalaget när man tog emot Luleå Hockey i årets Regnbågsmatch, med andra ord.

Att MODO saknade så många spelare syntes inte i den första perioden där hemmalaget på ett starkt sätt kom ut och mötte Luleå med bra närkampsspel, stark skridskoåkning och bra tempo.

Bästa chansen för MODO i perioden hade Lore Baudrit när hon kom två mot ett tillsammans med Marion Allemoz och skottet fick ribban att sjunga, men pucken ville inte in. Periodens enda mål kom efter drygt 17 minuter när Luleå i en kontring fick till ett vinkelavslut från nära håll och pucken letade sig retligt in bakom Viktorije Svejdova i MODO Hockeys mål.

Luleå starkare i andra halvan av matchen

MODO Hockey hade inte lika lätt att stå upp mot Luleå i den andra perioden. Gästerna ökade tempot och satte hårdare press på MODO, vilket i sin tur innebar att hemmalaget inte skapade lika många chanser framåt.

MODO Hockeys bästa chans hade Maja Grundström som efter bra forechecking vann pucken och tvingade Sara Grahn i Luleås mål till en bra räddning. Luleå skapade desto mer chanser och vann perioden med hela 4-0, vilket gjorde att det i pausvilan mellan andra och tredje perioden stod 0-5 på tavlan.

Den sista perioden inleddes i ett rasande tempo där MODO Hockey reducerade till 1-5 efter bara 24 sekunder när Nathalie Lidmans skott hittade nätmaskorna bakom Sara Grahn. Men glädjen blev kortvarig för bara 27 sekunder efter reduceringsmål utökade Luleå till 1-6, vilket också blev slutresultatet i matchen.