Vinstsviten bruten i J20 SuperElit Norra
Publicerad: 2018-09-16
Junior
Efter två raka segrar i J20 SuperElit Norra tog det under söndagen stopp när MODO Hockey gästade Leksand. Hemmalaget vann till slut matchen med 4-1 där MODO Hockeys mål gjordes av Oscar Pettersson.

MODO Hockey avslutade helgens matchande i J20 SuperElit Norra under söndagen när man gästade Tegera Arena för match mot Leksands IF. Leksand kom från två förluster mot Timrå medan MODO Hockey hade två raka segrar mot Mora i bagaget.

Den första perioden lagen emellan blev en rätt jämn tillställning där Leksand hade några fler avslut på mål och man hade också den bästa chansen i perioden, då man prickade ribban bakom Marcus Nygren i MODO Hockeys mål.

För MODO Hockeys del så fanns det några chanser som hade kunnat rendera i ett mål, bland annat hade både Nicolas Müller och Oscar Pettersson bra chanser men målen uteblev och det var mållöst efter 20 spelade minuter.

Sent Leksandsmål gav dem ledningen

Den andra perioden fortsatte vara tillknäppt där båda lagen ofta tog sig in i sina respektive anfallszoner men där det var trångt framför båda målen och de riktigt heta chanserna uteblev ofta.

MODO jämnade ut matchen skottmässigt under mittakten och i ett bra anfall skapade man några chanser. Men när Leksand stod för en snabb spelvändning så kom matchens första mål.

Drygt tre minuter efter målet kvitterade MODO till 1-1. Alexander Popovic sköt ett lurigt skott från vänsterkanten som Leksands målvakt inte kunde hålla och Oscar Pettersson fanns framför mål och kunde stöta in kvitteringen. Även Linus Skager fick assistpoäng på målet.

I slutet av andra perioden fick MODO ett bra tillfälle att ta ledningen i matchen, då man fick spela sitt andra raka power play. Men det var i stället Leksand som tog ledningen med en man mindre på isen, efter att MODO slarvat med uppspelet i egen zon.

Leksand höll undan

MODO Hockey jobbade under tredje perioden hårt och försökte få till en kvittering i matchen. Man skapade en hel del chanser men Leksands målvakt Jakob Hellsten gjorde en bra match och fick också bra hjälp av Leksands försvar.

MODO Hockeys bästa chanser kom när man fick 30 sekunder i spel fem mot tre, men avsluten hade inte den riktiga skärpan. I stället var det Leksand som utökade till 3-1 kort efter att man blivit fulltaligt manskap på banan.

MODO plockade målvakten med knappt tre minuter kvar på klockan, men det enda målet var Leksands när de i tom kasse kunde fastställa slutresultatet till 4-1.