Per Svartvadet ny GM för MODO Hockey

28 mars 2014 11:09

MODO Hockey har idag anställt Per Svartvadet som ny general manager.

– Per Svartvadet personifierar begreppet MODO-hjärta. Han är en av föreningens största ledare på isen och när han nu tar steget in som sportsligt ansvarig i organisationen har vi naturligtvis förhoppningarna att hans vinnarinstinkt skall avspegla sig även där, säger MODO Hockeys styrelseordförande Tomas Byberg.


Per Svartvadet är sedan 2013 ansvarig för MODO Hockeys juniorverksamhet och har i den rollen arbetat nära avgående GM Markus Näslund.

– Per har järnkoll på våra juniorer och att han nu blir huvudansvarig innebär att vi ytterligare signalerar att MODO ska vara Sveriges bästa plantskola, säger Tomas Byberg.

Per Svartvadet tillträder formellt den 1 maj, men kommer att i nära samverkan med Markus Näslund att sätta sig in i arbetet omedelbart.

– Jag är glad, stolt och taggad. För mig var det enormt stort när jag som spelare fick förtroendet att vara kapten för MODO Hockey. Det här känns på sitt sätt ännu större. Jag hoppas och tror att jag kan bidra till att föra MODO tillbaka till toppen, säger Per Svartvadet.

Svartvadet är den spelare som gjort flest matcher för MODO. Han var kapten för laget som vann SM-guld 2006/2007 och hans tröja hänger i Fjällräven Centers tak.

– Att vinna SM-guld och ta hem bucklan till Örnsköldsvik var en oslagbar känsla. Nu ska jag jobba stenhårt för att flera ska få uppleva den. Vi har förutsättningarna. Våra juniorlag är med och slåss om SM-guld. Nu blir det min uppgift att se till att våra talanger stannar i klubben och utvecklas på rätt sätt, säger Per Svartvadet.

Peter Forsberg stannar som biträdande general manager.

– Det är en väldig styrka att ha Peter som en del av organisationen. Han är en symbol för MODO Hockey och hans kunskap och kontaktnät är helt ovärderligt, säger Tomas Byberg.

Peter Forsberg har som tidigare sin bas i Stockholm.

– Jag var sugen på att fortsätta och när det blev Per Svartvadet som tar över var det inget snack. Det ska bli roligt att tillsammans med honom få fortsätta det arbete Markus och jag påbörjat, säger Peter Forsberg.

Peter Forsberg kommer tillsammans med MODO:s tränare Anders Forsberg dessutom att utgöra ett sportråd som ska bistå Per Svartvadet i arbetet.