Utvisningarna sänkte MoDo mot AIK
Publicerad: 2021-12-05
Två insläppta mål i spel tre mot fem sänkte MoDo under dagens match hemma mot AIK. Därmed fick MoDo med sig tre av sex möjliga poäng från den här matchhelgen

Hemmalaget kom in i den här matchen med en bra trend och hade tagit två raka segrar, medan motståndarna AIK kom från två raka förluster inklusive en storförlust igår, 1-7 borta mot Luleå/MSSK. MoDo hade vunnit dom två tidigare mötena mot AIK den här säsongen, då skulle man väl gå in i den här matchen med ett bra utgångsläge, särskilt med tanke på att det var spel på hemmaplan?

Två snabba mål i matchinledningen

Det var dock AIK som tog ledningen efter endast 1.39 spelat, en kalasstart för gästerna och 0-1 på tavlan. Repliken kom dock blixtsnabbt! Lore Baudrit fick ett drömläge mitt framför motståndarkassen efter 2.04, en riktig fin passning också från Marion Allemoz som hittade in i slottet från sarghörnet. Dom närmsta minuterna efter målet blev det mycket ställningskrig och inget lag kunde riktigt ta kommandot. Den bästa målchansen hade MoDo och Daniela Pejsova som fick ett fint skottläge efter dryga 12 minuter, men målvakten räddade och puckade rullade sakta och retfullt utanför den bortre stolpen. AIK hade ett skott precis i slutsekunderna av perioden, men det gick rakt på Viktorije Svejdova och det stod 1-1 när perioden summerades.

I andra periodens inledning fick hemmalaget en utvisning, man lyckades dock freda sig bra, och AIK drog dessutom på sig en utvisning som gjorde att det först blev spel 4 mot 4 och sedan även ett powerplay för MoDo. Det blev dock inget ordnat spel i anfallszonen, utan AIK kunde freda sig.

Många utvisningar i andra perioden

Perioden präglades av utvisningar och att inget av lagen fick riktig fart på sina powerplay-spel. Efter 13.39 fick AIK chansen till spel i fem mot tre och valde att ta timeout. Bortalaget tog också ledningen efter 13.54 när man kunde spela runt bra i anfallszonen och sköt in pucken från högra tekningscirkeln, 1-2 på tavlan. AIK blev stärkta av målet och skapade några fina lägen i 5 mot 4-spelet som följde, men inget som resulterade. MoDo skapade ett par lägen i periodens slutskede, men puckarna gick utanför stolparna istället för på målet, så 1-2 stod sig perioden ut.

Hemmalaget hade en pigg inledning på den andra perioden och spelade med en helt annan frenesi, man skapade också en del möjligheter men utan att få till den där riktigt heta chansen. I nionde matchminuten surrade MoDo runt AIK-målet som ilskna bålgetingar och skapade chans efter chans, men det ville sig inte riktigt, närmast var Wilma Sundin.

Strax efter det läget drog hemmalaget på sig två utvisningar på kort tid och hamnade i spel tre mot fem i 1.25, en väldigt viktig sekvens av matchen. AIK lyckas också göra 1-3 med fyra sekunder kvar av tre mot fem-spelet, målet hängde lite i luften eftersom det skapats två riktigt heta chanser precis innan målet kom.

Reducering med uttagen målvakt

MoDo och Lina Ljungblom fick in en reducering efter 18.20, ett hårt och mycket vackert skott som målvakten knappt hann reagera på. Målet kom efter spel sex mot fem med uttagen målvakt. Hemmalaget tog ut målvakten igen och satsade på att kvittera, och man skapade också några chanser men slutresultatet 2-3 stod sig matchen ut.

Det blev 3 av 6 möjliga poäng för MoDo på hemmaplan den här helgen, närmast väntar bortamatch mot HV71 för MoDo nästa lördag den 11 December.