Inför Södertälje - MODO Hockey
Publicerad: 2020-12-01
Herr
Efter två raka hemmamatcher - och två segrar - väntar nu två bortamatcher för MODO Hockey. I morgon möter man Södertälje SK och därefter väntar Västerås IK på fredag. Två inspirerande uppgifter där vi vill bygga vidare på våra senaste prestationer", säger Urban Omark, assisterande tränare i MODO Hockey.

MODO Hockey har studsat tillbaka starkt efter den mindre goda insatsen mot Vita Hästen. Hemma i Fjällräven Center har man tagit två raka segrar - 7-2 mot Väsby och senast 4-1 mot Västerås.

– Vi började riktigt bra mot Västerås. Vi klev in och tog tag i taktpinnen, skapade väldigt mycket och det satte prägeln på matchen, säger Urban Omark och fortsätter:

– Sedan kanske Västerås lyckades komma tillbaka lite i mittronden men vi hade ändå en tvåmålsledning inför den avslutande akten och det tycker jag att vi hanterade bra. Vi spelade stabilt i tredje perioden och som helhet var det en match där vi presterade på bra nivå och vann rättvist.

"Bygga vidare är det primära"

Nu är MODO Hockey återigen på resande fot med stopp i först Södertälje och därefter Västerås.

– Vi vill bygga vidare på våra senaste prestationer. Det är det primära för oss och vi ser verkligen fram emot matchen i Södertälje, säger Omark.

Ett Södertälje som för övrigt visar fin form och ståtar med sex raka segrar - senaste förlusten kom mot just MODO Hockey.

– Tittar jag tillbaka på den matchen så var vi riktigt bra under första halvan. Sedan blev vi lite kort om folk och det innebar att vi inte kunde ta matchen i mål på det sätt som vi hade önskat, säger Omark.

Hur ser du på Södertälje SK i stort?

– De har både bredd och spets. De är tunga i sitt spel, och det i kombination med att de också spelar i hög fart gör att de är starka. Mycket handlar om att man ska orka spela mot dem, det är utmaningen.

"Jätteviktigt att Enström är tillbaka"

Sjukdoms- och skadeläget i MODO Hockey har ljusnat den senaste tiden och i nuläget är det endast Tobias Viklund som är på frånvarolistan.

– Det är självklart positivt att spelare blir tillgängliga igen. Nu får vi tillbaka Aleksi Heponiemi från sjukdom och dessutom är Tommy Enström redo för comeback. Heponiemi blir en tillgång i det offensiva spelet och att Enström är tillbaka är jätteviktigt. En tvåvägsback som hela tiden är stabil, säger Omark och avslutar:

– Vi åker på den här resan med en extra spelare. Jesper Dahlroth utgår ur matchtruppen jämfört med senast.

Patrick Edlund