Trendbrott när MoDo tog fjärde raka
Publicerad: 2021-10-26
MATCHRAPPORT
När MoDo Hockey ikväll spelade sin tionde match i HockeyAllsvenskan så var det för tredje gången som Västervik stod för motståndet. De två tidigare matcherna hade slutat med segrar för hemmalaget. Ikväll blev det ett trendbrott när MoDo Hockey vann i Plivit Arena, segerskytt i förlängningen David Bernhardt. Segern var MoDo Hockeys fjärde raka och man är nu ny tabelltvåa i tabellen. – Det var ganska mycket upp och ned sett till hela matchen, säger Mattias Karlin.

Det blev en ganska böljande inledning på matchen i Plivit Arena och det fanns också målchanser. Drygt sju minuter in i första perioden var Max Tjernström ytterst nära att sätta MoDo Hockey i ledningen men pucken rensades bort innan den trillade över mållinjen. Västervik skapade också några vassa målchanser men Tex Williamsson stängde igen.

Magnifik passning bäddade för öppningsmålet

Med 5:30 kvar av perioden kom matchens första mål. Pontus Näsén hittade Erik Jinesjö Karlsson med en magnifik passning, Jinesjö Karlsson, med fart, skrinnade sig till fritt läge och avslutade med ett distinkt skott.

– Jag hittar yta, det är en riktigt fin passning av Näsén och jag kan slå mig fri. Jag hittar ”gubbhörnet”, skönt att se den gå in, kommenterade målskytten Jinesjö Karlsson.

Men MoDo Hockey fick inte gå in i pausvilan med ledning. Drygt två minuter från paussignalen kvitterade Västervik efter en individuell prestation av Josh Wilkins.

– Första perioden är godkänd av oss, men inte mer. Vi visste att de skulle komma ut hårt, det gör de alltid på hemmaplan, vi hanterade det okay men som helhet måste vi upp i kampmomenten, trycka puckar på mål, summerade Jinesjö Karlsson.

Smakstart när Aagaard styrde in ledningsmålet

MoDo Hockey skaffade sig en smakstart på mittperioden. Mikkel Aagaard styrde in skottet som David Bernhardt avlossade. Det var Aagaards sjätte mål för säsongen.

– Jättekul att göra mål. Men efter det målet tycker jag att vi inte spelar så bra, säger Aagaard.

Västervik tog över en hel del av spelet, också hjälpt av några power play, och det var nära kvittering vid några tillfällen.

– Vi måste vara mer noggrann. Det är många pucktapp, och det är nära att straffa oss. Vill också se att vi är mer konsekvent i det vi gör, summerade Aagaard.

– Det var ingen bra andra period av oss, det blev alldeles för hackigt hela vägen, vissa fick spela mycket, vissa betydligt mindre, säger Mattias Karlin.

Bernhardt segerskytt i förlängningen

I tredje perioden var det Västervik som inledningsvis hade hand om taktpinnen, och också skapade en del kvitteringsmöjligheter. Men allt eftersom perioden gick så kändes det mer och mer som MoDo Hockey hade kontroll på spelet och hemmalaget. Det fanns också lägen att sätta sig i tvåmålsledning, Jeremias Lindewall hade det allra bästa men fick se sitt avslut räddas. Med drygt sju minuter kvar ställde MoDo Hockey till det i egen zon, spelade med för små marginaler, det straffade sig och det var kvitterat. MoDo Hockey fick ett gyllene läge att spela hem trepoängaren när man fick möjligheten i power play med 1:07 kvar av tredje perioden. Västervik höll dock undan i de 67 sekunderna. Men i förlängningen kom avgörandet och det var David Bernhardt som sköt segermålet.

Noterbart i övrigt från matchen var att Sebastian Ohlsson utgick tidigt med en skada.

Derbymatcher väntar

MoDo Hockey vänder nu hemåt och det vankas stekheta duster fredag och lördag, derbyfighter mot Björklöven. Första matchen spelas i Hägglunds Arena, nedsläpp kl 20:30. Dagen därpå är det nedsläpp kl 18:00 i Winpos Arena.