Seger och tre poäng hemma mot Väsby
Publicerad: 2020-11-11
MODO Hockey besegrade Väsby med 5-2 på hemmaplan efter en stark tredjeperiod målmässigt. Patrik Karlkvist svarade för ett mål och en assist i sin första match för säsongen där MODO Hockeys övriga målskyttar i matchen var Martin Kaut, Mikkel Aagaard och Daniel Sylwander (2).

Onsdagkvällens match i Fjällräven center började på sämsta möjliga sätt sett med MODO-ögon då det var gästande Väsby som gjorde mål på matchens första skott på mål. Efter en spelvändning kom Raphael Lavoie fri från kanten, bröt in och sköt 0-1 mellan benskydden på Anthony Peters efter endast en minut och femton sekunders spel.

MODO Hockeys nykomponerade förstakedja med Martin Kaut, Aleksi Heponiemi och Patrik Karlkvist spelade runt på ett bra sätt i anfallszon och det var även den formationen som låg bakom 1-1-målet efter 16:27. Efter vunnen tekning sköt Patrik Karlkvist och Martin Kaut satte returen i nät för sitt tredje mål den här säsongen. Den första perioden slutade 11-10 i skott.

Karlkvist nätade i den andra perioden

I den andra perioden var det MODO som skapade det mesta offensivt och det var även MODO som tog ledningen i matchen efter 3:15. Aleksi Heponiemi backcheckade och vann tillbaka pucken på blålinjen innan han serverade Patrik Karlkvist som fri med Väsby-målvakten sköt 2-1 mellan bensydden. MODO hade bud på flera mål där efter och William Wallinder träffade bland annan stolpen och hade sedan ett fritt läge på ett genomspel.

Istället var det Väsby som kvitterade matchen sent i perioden och det i powerplay när Lavoie fick sikta och sedan skjuta sitt andra mål för kvällen. Målet till 2-2 kom efter 19:45 i perioden som slutade 17-8 i skottstatistiken.

Aagaard med matchvinnande målet

MODO Hockey klarade av spel i boxplay i den första halvan av den tredje perioden. Efter den chansen för gästerna var det åter igen MODO som tog över det offensiva spelet och efter 12:58 fick hemmalaget chansen i powerplay. Efter bra spel sköt Jesper Lindgren från blålinjen och framför kassen styrde Mikkel Aagaard in 3-2. I bytet som följde fick Daniel Sylwander ett friläge som han förvaltade på bästa sätt fram till 4-2 innan samme Sylwander även satte matchens sista mål i öppen kasse. MODO Hockey vann matchen med 5-2 efter skotten 36-28.