Björn Hellkvist inför matchen mot Örnsköldsvik HF
Publicerad: 2018-09-11
Herr
Under onsdagen spelar herrarna sin sista försäsongsmatch innan HockeyAllsvenskan 2018/2019 drar igång. Örnsköldsvik HF står som motståndare och MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist menar är klar i vad han vill se från sitt lag: "Det jag vill se är att vi klarar av att driva tempot, för det kommer vi få stå för och vi ska klara av att göra det under sextio minuter, vi ska inte ha några svackor. De som har fungerat tidigare, arbetsmoralen, arbetsetiken och special teams, det hoppas jag sitter kvar fortfarande", säger Björn Hellkvist.

En match återstår innan det är dags för seriepremiär för MODO Hockeys herrar, Örnsköldsvik HF i Fjällräven Center. En match som blivit något av en tradition då lagen ofta möts minst en gång under försäsongen.

I år är alltså inget undantag och huvudtränare Björn Hellkvist menar att det kommer bli en spännande och svår match.

– De är väldigt svåra de här matcherna och det är precis som när vi möter lag från SHL. Någonstans tycker man själv att man bör vinna, och naturligtvis ska vi tycka att vi ska vinna med bestämdhet, säger han och fortsätter:

– Men vi måste vara ödmjuka och hålla oss till vårt sätt att spela ishockey. Precis som alla andra försäsongsmatcher är detta en match i ledet att finna någon typ av jakt på perfektion. Perfektion kommer vi aldrig att nå, men vi kan jaga den i alla fall. När man jagar perfektionen så gäller det att vara noggrann.

Björn Hellkvist har scoutat sina motståndare väl och har bra koll på hur de spelar.

– ÖHF har lite annorlunda spelsätt mot hur vi spelar. De har ganska långa puckkontroller på varje spelare men dom har en väldigt bra fart. Jag har sett att de sätter press högt upp på isen, men på ett annat sätt än hur vi gör det. Så det blir lite ovant då vi bara har mött oss själva under träningen i nästan tio dagar.

Hellkvist menar att laget, som vanligt, måste vara väl förberedda för att kunna stå upp mot ett troligtvis inspirerat Örnsköldsvik Hockey.

– Det gäller för våra backar att de är beredda när de sätter press. Våra forwards måste fylla på där det är meningen att de ska fylla i så att vi kan komma med fem man i anfallen och att vi ställer om lika snabbt i försvaret. Det är precis som vanligt, säger han.

Matchen sänds på MODO Channel

För er som inte kan vara på plats imorgon så sänder MODO Channel mötet med ÖHF. Matchen kostar 79kr och kan köpas här, den ingår även i MODO Channel-abonnemangen.

Länk till matchen

{!A}

Till MODO Channel

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist