Tredje match väntar efter storseger mot Luleå
Publicerad: 2019-03-23
Junior
MODO Hockey vände underläge efter första perioden till en säker seger, där MODO Hockeys andraperiod låg till grund för segern. Man vann andraperioden med hela 5-0 och matchen den vann man med 9-2. Nu väntar avgörande match i morgon i Fjällräven Center.

Luleå vann den första åttondelsfinalen hemma i Luleå under torsdagskvällen och hade det med sig ned till Örnsköldsvik när det under lördagen var dags för den andra matchen i bäst av tre.

Luleå inledde den första perioden bäst och skapade flera bra chanser, samtidigt som MODO hade svårt att komma till framför Luleås mål. Luleå hade högre fart och var bättre i närkampsspelet. Därför kom ledningsmålet för MODO något oväntat.

En snabb spelvändning icensatt av Isak Norén och Oscar Nordin såg till att Simon Andersson fick chansen att avsluta från vänsterkanten och skottet satt i första krysset för 1-0.

Men Luleå fick chans till snabb kvittering när MODO drog på sig en utvisning och den chansen tog Luleå och kvitteringen satt via ett lågt skott som smet in bakom Marcus Nygren i MODO Hockeys mål.

Luleå fortsatte spela bra och två minuter efter kvitteringen tog man också ledningen på en fin individuell prestation från Radek Muzik som rundade sin back, bröt sig in framför mål och lade in 1-2.

Magisk vändning i andra perioden

Den första perioden gick klart till Luleå men det skulle bli en kraftig scenförändring av matchbilden i den andra perioden, där det var ett helt nytt MODO som kom ut till spel.

Drygt fyra minuter in i perioden kom kvitteringen på en tilltrasslad situation framför mål. Jeremias Lindewalls skott går nästan in och när pucken dansar på mållinjen är Wictor Åhström framme och petar in pucken för 2-2.

Bara minuter efter kvittering tog MODO ledningen med 3-2 efter att målvakten inte kunnat hålla Hugo Styfs skott och från nästan ingen vinkel alls petade Oskar Håkansson in pucken. En andraassist delades ut på målet till Ernst Axel Boberg.

MODO hade en riktigt stark period i matchen och med 11:44 på klockan kom 4-2 direkt efter en tekning. Emil Westman fick pucken tillbaka till backposition där Oskar Byström lastade på mål och returen satte Casper Moberg från slottet.

Fem mål i andra perioden stängde matchen

MODO var inte klara för perioden vid 4-2 utan hade mer mål i sig. I power play med 17:39 på klockan så höll sig Simon Andersson framme och satte 5-2 från slottet, assisterad av Wictor Åhström och Hugo Styf.

Och med blott tio sekunder kvar av perioden så kom även 6-2 från MODO Hockey. Wictor Åhström skickade in sitt andra mål för matchen från kanten, framspelad av Elias Stenman och Ernst Axel Boberg.

Den tredje perioden var 6:06 gammal när MODO Hockey utökade sin ledning till 7-2. Målet kom i spel fem mot tre efter att Luleå dragit på sig två utvisningar på kort tid. Målet gjorde Elias Stenman när han med ryggen mot målet rakade in returen som uppstod efter Emil Westman och Albin Svedin stått för förarbetet.

MODO fortsatte måla i tredje perioden

I power play, med 14:01 på klockan, gjorde MODO 8-2 genom Oskar Edmundsson, assisterad av Oskar Håkansson och Simon Andersson. Bara sekunder innan hade MODO vackert kombinerat sig fram till ett bra läge men det avslutet tog i stolpen.

16:51 in i perioden gjorde MODO 9-2 i spel fyra mot fyra, då Milton Eriksson från nära håll skottstyrde in pucken fint förarbetat av Oskar Håkansson.

Målet blev matchens sista och nu väntar en avgörande match i Fjällräven Center i morgon söndag. Den matchen börjar klockan 15:00 och vinnaren är klar för kvartsfinalspel i J18-slutspelet.