Sista perioden förstörde dagen för MODO Hockey
Publicerad: 2018-09-09
Dam
Söndagens möte med HV71 var mållöst efter två perioder men i den sista perioden var det hemmalaget som tog initiativet i matchen och till slut blev det förlust med 2-0 för MODO Hockey i säsongens andra match i SDHL.

Efter lördagens seger borta mot Göteborg var det under söndagen dags för den andra matchen för säsongen, när MODO Hockey gästade Jönköping för mötet med HV71. För hemmalagets del var detta den första matchen i SDHL för säsongen.

Den första perioden blev tempostark med två lag som satte hög fart framåt när chanserna dök upp. HV71 hade något mer av spelet, detta till stor del tack vare två utvisningar på gästerna. Spelet fem mot fem var dock relativt jämnt under de första 20 minuterna och båda lagen skapade ett flertal chanser vardera.

MODO Hockey hade ett par möjligheter att ta ledningen i matchen, bland annat hade gårdagens tvåmålsskytt Kaitlyn Tougas ett avslut i en två mot ett-situation men något mål blev det inte den gången.

I andra änden av planen fick Klara Peslarova i MODO Hockeys mål visa upp sina färdigheter ett flertal gånger, hon räddade ett friläge och stod även emot när HV71 hade fina chanser i sitt andra numerära överläge. Pelarova tillsammans med Wilma Nilsson i hemmalagets mål var periodens bästa spelare och de såg till att det fortfarande var mållöst in i andra perioden.

Utvisningarna präglade den andra perioden

Mittenakten blev spelmässigt något sämre än den första perioden och präglades av flertalet utvisningar på de båda lagen. Trots flera försök i numerärt överläge så var det färre riktigt heta chanser framför de båda målen än vad man fick se i den första perioden.

HV71 hade något fler halvchanser under perioden än vad gästande MODO hade, men Klara Peslarova fortsatte storspela och var tryggheten själv i kassen. MODO-spelarna offrade sig också rejält i egen zon och täckte bort ett flertal skottförsök från hemmalaget. Även efter två spelade perioder var matchen mållös, mycket tack vare två fortsatt duktiga målvakter.

HV71 starkare i sista perioden

Hemmalaget hade haft ett lättare övertag under de första 40 minuterna men i den sista perioden kom HV71 ut direkt och tog tag i spelet och skapade flera bra chanser framför Peslarova. MODO hade svårt att komma ut ur egen zon under långa stunder och vid ett sånt tillfälle kunde till slut HV71 ta ledningen i matchen, målet från Sabrina Zollinger efter drygt sju minuter.

MODO kom upp något bättre efter målet men när HV71 vände spelet och kom i en tre mot två-situation så kunde Jennie Asserholt sätta 2-0 för hemmalaget med ett vinkelskott.

MODO fortsatte jaga men kunde inte skapa någon riktigt het chans utan hemmalaget kunde ganska enkelt hålla undan till seger med 2-0. Närmast väntar nu hemmamatch för MODO Hockey då man nästa lördag tar emot Djurgården.