MODO besegrade Björklöven på bortaplan
Publicerad: 2019-02-17
Junior
J18 Allsvenskan Norra rullade under söndagen vidare för MODO Hockey och man besegrade IF Björklöven med 1-5 efter periodsiffrorna 1-2, 0-1 och 0-2.

MODO Hockey ångar på i J18 Allsvenskan Norra och var inför matchen mot Björklöven på en tredje plats i en haltande tabell. Med en seger skulle man ta sig förbi Färjestad på andra plats och gästande MODO kom ut starkt i den första perioden.

De inledande tio minuterna av matchen präglades av utvisningar och då framför allt på MODO, men Björklöven kunde inte utnyttja det numerära överläget på banan. I stället var det MODO som efter 13:10 tog ledningen med 0-1, när Isak Norén på egen hand satte pucken i nät.

16:21 in gjorde Casper Moberg 0-2, framspelad av Eliot Timander och Wictor Åhström, men tvåmålsledningen skulle bara hålla i 19 sekunder innan Björklöven reducerade till 1-2.

MODO starkare matchen igenom

Den andra perioden bjöd endast på ett mål och det skulle komma när MODO Hockey hade en spelare utvisad. Men det var inte Björklöven som kunde utnyttja sitt power play utan det var MODO Hockeys Albin Svedin som utökade ledningen till 1-3, assisterad av Alex Näslund.

I den tredje periodens inledning skulle matchens första mål i power play falla, detta när MODO Hockey utökade till 1-4 genom Jeremias Lindewall. Lindewall assisterades på målet av Wictor Åhström och Isak Norén.

I slutet av matchen chansade Björklöven genom att tidigt ta ut målvakten men med drygt tre minuter kvar av matchtiden så fastställde Ernst Axel Boberg slutresultatet till 1-5 då han skickade in pucken i tom kasse, framspelad av Oskar Byström och Oskar Håkansson.

Med det så tog MODO Hockey ett kliv uppåt i tabellen i J18 Allsvenskan Norra, ett kliv som också innebär ett betydligt bättre utgångsläge i jakten på de fyra topplatserna som innebär en kortare väg i det kommande slutspelet.

Närmast väntar Leksand kommande lördag då MODO Hockey tar emot dem på hemmaplan i MODO-hallen med start 13:00.