Seger mot AIK i helgens första bortamatch
Publicerad: 2018-10-20
Dam
MODO Hockey inledde bortaturnén genom att möta AIK under lördagskvällen. Trots en dröminledning med två mål inom loppet av en minut och tolv sekunder, så satt vinsten långt inne. Men med en bra sistaperiod bäddade man för en härlig 2-5 vinst.

MODO Hockey fick en drömstart på bortamatchen mot AIK. Redan efter en minut och tolv sekunder ledde man med 0-2. Först genom Breanne Wilson-Bennet som fick pucken fint i slottet och placerade pucken tätt längs med bortre stolpen. Sexton sekunder senare smällde det igen när Kaitlyn Tougas snodde åt sig pucken av en AIK-back och hade fritt fram mot mål och kyligt snärtade upp pucken i krysset.

Efter 0-2 målet tog AIK timeout, vilket gjorde att spelet jämnades ut. Resten av perioden skulle sedan präglas av mycket spel i special teams. Både AIK och MODO drog på sig flera utvisningar var. Men trots riktigt bra tryck från MODO under långa stunder av perioden så slutade den 0-2.

Svag andraperiod

I andra perioden var det sedan AIK:s tur att få en bra start. Tre minuter in i perioden snappade Estelle Forsberg upp pucken i offensiv zon, gjorde bort flera spelare på sin väg mot mål, och lyfte sedan in pucken med en backhand i krysset bakom Peslarova.

Precis som den första perioden fortsatte lagen att ta flera onödiga utvisningar vilket resulterade i en ryckig period. I och med de numerära överlägen som lagen turades om att ha, så skapades det även farliga chanser. Men resten av perioden förblev mållös och slutade 1-2.

Stark avslutning av bortalaget

Det var MODO som inledde den tredje perioden bäst, och man parkerade mer eller mindre i anfallszon de första minuterna. Men istället för en utökad ledningen så var det hemmalaget som sex och en halv minut in i perioden kvitterar. Återigen var det Estelle Forsberg som hittade nät, den här gången höll hon sig framme framför mål, snappade upp en retur och skickade in den i mål.

Direkt efter kvitteringen fick MODO dock chansen i numerärt överläge, och till sist fick man också utdelning i powerplay. Detta genom lagkapten Olivia Carlsson som var framme och grötade, och sedan tryckte in returen i mål.

Trots spel i numerärt underläge efter ledningsmålet så höll MODO hemmalaget ute, istället kunde man också trycka in två mål till i matchens slutminuter genom Kaitlyn Tougas och Michela Cava. De målen innebar att man vann helgens första match med 2-5, även om vinsten satt långt inne.