Elfte raka efter målkalas
Publicerad: 2021-12-15
MATCHRAPPORT
Tre gånger har MoDo Hockey och Almtuna mötts den här hösten. Gemensam nämnare för dessa tre matcher? Att MoDo Hockey avgått med segern – och att man gjort det efter att ha vänt underläge. Ikväll slutade det 6–5 och MoDo Hockey gjorde det matchavgörande rycket i andra perioden när man på mindre än 16 minuter gjorde fem mål.

MoDo Hockey utökade ikväll sin svit hemma i Hägglunds Arena till elva segrar. Men det började inte speciellt bra när Almtuna var på besök. Bortsett från de allra första bytena var det inte mycket att skriva hem om när man summerar MoDo Hockeys inledningsperiod. MoDo Hockey hade två skott på mål, vilket egentligen säger det mesta. Förutom de två skotten hade man också en puck i målramen när Sam Vigneault avslutade. Men perioden gick till Almtuna som också skaffade sig en tvåmålsledning. Första målet kom efter drygt åtta minuters spel sedan MoDo Hockey drällt med pucken i mittzonen, tvåan kom efter tekningsvinst och direktskott.

Prov på små marginaler

I mittperioden fick MoDo Hockey en kalasstart. MoDo Hockey fick börja perioden i power play och den möjligheten utnyttjade man när Mikkel Aagaard gjorde sitt 14:e mål för säsongen. Almtuna satte sig dock på nytt i tvåmålsledning och efter det målet valde Mattias Karlin att plocka Henrik Tikkanen ur kassen och istället in med Tex Williamsson. Mitt i perioden fick vi se prov på små marginaler. Almtunas Viktor Hertzberg kom fri mot Williamsson men avslutade utanför. Spelet vände och Markus Modigs fick ett friläge som han förvaltade, för övrigt sjätte matchen i rad som Modigs skrev in sig i målprotokollet.

Modigs 15:e för hösten

Strax därpå var MoDo Hockey också ikapp sedan Almtuna ställt till det för sig själv i egen zon och spelat fram Daniel Mannberg till ett rent läge som han inte var sen att utnyttja. MoDo Hockey fortsatte sedan att trumma på och ledningsmålet var nära flera gånger. Med &.26 kvar av perioden tog Almtuna timeout. Det hjälpte inte. Modigs gjorde sitt andra mål för kvällen, sitt totalt 15:e för hösten, och MoDo Hockey hade därmed vänt 1–3 till 4–3. Sam Vigneault avlossade sedan sin bössa och MoDo Hockey var i tvåmålsöverläge.

Woods mål blev matchvinnande

I upptakten på tredje perioden tvingades Tex Williamsson släppa förbi sig sin första puck för kvällen. Och målen fortsatte att trilla in. Riley Woods nätade efter en fin individuell prestation. Gästerna kröp närmare ännu en gång när Sebastian Benker i friläge gjorde mål. Almtuna hade också flera lägen för kvittering men MoDo Hockey och Tex Williamsson stängde igen kassen och därmed kunde man kvittera ut sin elfte raka seger i Hägglunds Arena.

Häftigt veckoslut väntar

MoDo Hockeys vecka i HockeyAllsvenskan fortsätter nu med ett högintressant veckoslut och dubbla derbyfighter mot Björklöven. På fredag är det match i Umeå och drygt ett dygn senare, nedsläpp 18:00, är det returmöte i Hägglunds Arena. Därefter väntar ett kortare juluppehåll. 27 december har MoDo Hockey bortamatch mot Mora och 29 december är det match hemma mot Västerviks IK.