MODO numret större än Piteå i J18 Elit Norra
Publicerad: 2018-09-15
Junior
Efter fredagskvällens seger borta mot Luleå var det under lördagen match borta mot Piteå som gällde för MODO Hockey i J18 Elit Norra. Gästerna vann till slut matchen med 1-8 efter att man i andra halvan av matchen gått ifrån målmässigt.

Andra matchen i J18 Elit Norra för säsongen stod på spel när MODO Hockey tog sig an Piteå i LF Arena under lördagseftemiddagen. MODO spelade sin första match på fredagen då man vann mot Luleå medan det för Piteå var första matchen i serien.

Den första perioden var knappt sju minuter gammal när gästande MODO tog ledningen i matchen. Jeremias Lindewall hittade rätt bakom Piteås målvakt, framspelad av Elias Stenman och Wictor Åhström. Trots stor skottövertag i perioden för MODO blev Lindewalls mål periodens enda och efter 20 spelade minuter var det 0-1 på tavlan.

Bara 29 sekunder in i mittenperioden så tilldelades Piteå ett straffslag men Jakob Olsson i MODO Hockeys mål gjorde sig stor och följsam på straffen och räddade målet från påhälsning.

MODO gled ifrån målmässigt

Piteå hade en del chanser i början av andra perioden att kvittera, förutom straffen, delvis på grund av att MODO drog på sig två raka utvisningar. Piteå gjorde dock inget mål utan i stället var det MODO som utökade till 0-2 i numerärt underläge då Casper Moberg hittade rätt, assisterad av Alex Näslund.

Minuten senare var det dags för nästa mål från MODO. 0-3 gjordes vackert av Jeremias Lindewall då han rundade målvakten och la in pucken, framspelad av Wictor Åhström och Elias Stenman.

MODO var inte klara med målskyttet i andra perioden. Med 17 sekunder kvar innan paussignal gjorde man även 0-4. Målskytten var Vilgot Dahlén som assisterades av Oskar Byström.

MODO Hockey hade inga problem att spela på sin ledning i den tredje perioden och efter tio minuter så utökade man sin ledning till 0-5, då Oskar Håkansson satte pucken. Håkansson fick pucken från William Wallinder.

De sista tio minuterna blev matchens måltätaste. MODO gjorde först 0-6 genom Emil Westman, assisterad av Albin Svedin. Sedan kom också 0-7 då Jeremias Lindewall gjorde sitt tredje mål i matchen, framspelad av Hugo Styf och William Wallinder i power play.

Jakob Olsson fick inte hålla nollan för MODO utan med knappt fyra minuter kvar kom 1-7. Slutresultatet 1-8, det fastställde Vilgot Dahlén då han, assisterad av Oskar Håkansson och Ernst Axel Boberg, satte pucken.

MODO Hockey har med det två raka vinster från den första helgen i J18 Elit Norra, en bättre start är svår att få. Nu väntar hemmamatch i Fjällräven Center på onsdag då man med start 19:30 tar emot Kramfors-Alliansen.