Seger och tre poäng på hemmaplan
Publicerad: 2020-02-01
Dam
MODO Hockey tog andra raka segern i SDHL när man hemmaslog Leksands IF under lördagseftermiddagen. Matchen, som spelades i Niphallen i Sollefteå, slutade 6-1 till MODO där man också vann skotten med 60-25.

Tre viktiga poäng stod på spel under lördagskvällen när MODO Hockey tog emot Leksands IF i SDHL. Matchen som spelades i Niphallen inleddes piggt av hemmalaget som hade gott självförtroende efter två viktiga poäng mot Brynäs under fredagen.

MODO stressade på bra i offensiv zon och gästerna hade svårt att stå upp mot hemmalaget. Målchanser fanns det gott om men trots 24-10 i skott till hemmalaget och ett stort spelövertag så slutade den första perioden 0-0, där Leksand hade mycket att tacka sin målvakt Julia Nilsson.

Målrik start på andra

Precis som i den första perioden så var starten på den andra underhållande. Den här gången skulle publiken dock få se lite mål. Fyra minuter in gjorde gästerna matchen första mål efter en konstig studs framför Klara Peslarová i mål.

Men Leksands glädje blev kortvarig för elva sekunder senare kvitterade MODO till 1-1 genom Ronja Mogren som styrde in ett bra backskott från Nathalie Lidman.

Hemmalaget fortsatte sedan att ligga på och kort därefter var det oerhört nära 2-1 när man hade ett skott i stolpen. MODO fick inte jubla då men det skulle inte ta många minuter innan det ringde i Niphallen igen. Tio minuter in i perioden fick Marion Allemoz sikta länge och väl innan hon pricksköt i krysset för 2-1.

Med fem minuter kvar av mittenakten drygade Wilma Sundin ut ledningen för MODO till 3-1 efter att ha blivit serverad framför mål av Marion Allemoz och sedan tagit vara på sin egen retur.

MODO drog ifrån i tredje

MODO fortsatte sin målproduktion i den tredje perioden. Halvvägs in utökade Lore Baudrit ledningen till 4-1 med ett skott i krysset. Med två minuter kvar av matchen gjorde Mina Waxin 5-1 och drygt en minut senare var det Agata Sarnovska som fastställde slutresultat 6-1.

Lördagen slutade alltså i andra raka segern och tre viktiga poäng. Skotten i matchen slutade 60-25 till MODO.