Stark insats gav härlig seger
Publicerad: 2021-02-20
En fantastisk insats hemma mot Västerås innebar tre sköna poäng när MODO Hockey besegrade gästerrna med 6-1. En rejäl urladdning i tredje periodens inledning gav en säker seger och en av de stora segerorganisatörerna var Filip Sveningsson.

Stärkta av att återigen vara på hemmaplan så etablerade MODO ett tryck framåt direkt efter nedsläpp. Man hade mycket puck, förde spelet och skapade några bra lägen under de första fem minuterna. Det tog ända till den sjunde matchminuten innan gästerna fick sitt första skott mot mål.

Efter drygt halva perioden fick MODO ett powerplay när man haft tryck i anfallszon en längre stund. Hemmalaget flyttade puck bra, men dom flesta skottförsöken täcktes av hårt arbetande försvarare och powerplayet gav ingenting.

Med drygt sex minuter kvar började gästerna knapra sig in i matchen lite mer och lyckades skapa en del tryck i anfallszonen, man skapade också en riktigt fin chans som Anthony Peters kunde rädda. Inget av lagen kunde riktigt koppla greppet om resten av perioden, men det fattades inte chanser. Bägge lagen skapade chanser, men den hetaste hade MODO och Mikkel Aagaard som träffade stolpen med två och en halv minut kvar.

I periodens absoluta slutsekunder drog hemmalaget på sig en utvisning, bortalaget hann skapa en målchans innan perioden tog slut, men Peters hade fri sikt på backskottet. MODOs dominans syntes i skottstatistiken, det stod 14-6 efter den första perioden.

Många chanser för båda lagen i andra perioden

Gästande Västerås inledde perioden i powerplay, men hemmalaget lyckades döda utvisningen. Strax efter det var det en avvaktande utvisning för gästerna, men MODO tog sig in i anfallszonen med pucken på högersidan. Aagaard hittade Filip Sveningsson i mitten, och han serverade Theodor Niederbach vid vänster skottsektor och han direktsköt in 1-0 efter 2.45.

Strax efter målet drog gästerna på sig ännu en utvisning. MODO utnyttjade powerplayet på bästa sätt, när Johan Harju styrde in ett backskott från Alexander Ytterell fram till 2-0 efter 4.43. Västerås försökte etablera tryck i anfallszonen, och det slutade med att hemmalaget drog på sig en utvisning efter ungefär sju minuter. MODO dödade utvisningen på ett effektivt sätt, men strax efter att den klarats av drog man på sig ett lagstraff för för många spelare. Den utvisningen hann bara gå 28 sekunder av så låg pucken i hemmalagets nät, ställningen 2-1 efter 10.53.

Efter reduceringsmålet försökte bägge lagen gå för att göra nästa mål, och bägge lagen skapade högkalibriga chanser, men ingen fick utdelning.

Med lite mindre än tre minuter kvar stack MODO upp på högerkanten, Aagaard skickade in en puck som styrdes upp i målvaktens hjälm och sedan landade ovanpå målburen. Efter det fick Västerås ett läge, som sedan slutade med utvisning för hemmalaget. Man lyckades döda utvisningen, och perioden slutade 2-1.

MODO drog ifrån i tredje perioden

MODO rivstartade den tredje perioden och gjorde mål redan efter 44 sekunder, Aagaard tog in pucken i anfallszonen på högerkanten och bröt in på mål, och Sveningsson plockade upp den lösa pucken och förde in den i nätet. Målet godkändes efter videogranskning.

Minuten efter utökades ledningen då Kalle Jellvert styrde in ett backskott till 4-1, tiden skrevs 1.03. Det blev även 5-1 genom Anton Öhman i inledningen av den tredje perioden, tiden 4.28.

MODO fortsatte anfalla, men gästerna stack också upp emellanåt, dock utan att något av lagen skapade några heta chanser. Den farligaste chansen kom strax innan powerbreaket då Adam Rockwood bröt in på mål, och Max Tjernström sköt en studsande puck mot målet som vållade målvakten lite besvär.

Direkt efter powerbreaket gjorde hemmalaget också 6-1, Patrik Karlkvist styrde in ett backskott från Alexander Ytterell efter 10.32. Det blev inga fler mål i matchen utan MODO stod som segrare med 6-1!

"Vi spelar rejält och rakt"

— Den här segern betyder mycket för både MODO och laget. Jag har sett hur de jobbat hårt sedan dag ett. Vi har förlorat några matcher på att vi varit lite naiva och spelat överambitiöst, men vi kom överens om att från första nedsläpp idag skulle vi trycka på rejält, kommenterar Magnus Sundquist efter matchen och fortsätter:

— Jag sa till grabbarna att de förtjänade en seger så hårt som de jobbat varje dag. Det var inget snack om vilket lag som var bäst idag även om det blev jämnt in till den tredje perioden.