MODO föll tungt mot Timrå
Publicerad: 2018-11-25
Junior
Det blev ingen rolig eftermiddag i J18 Elit Norra för MODO Hockey, då man föll tungt mot Timrå IK på hemmaplan. Slutsiffrorna i matchen skrevs till slut till 1-6 efter periodsiffrorna 0-2, 0-1 och 1-3. MODO Hockeys mål gjordes av Albin Svedin.

Det blev en tung inledning för MODO Hockey hemma under söndagseftermiddagen när man tog emot Timrå IK i J18 Elit Norra. Den första perioden var bara minuten gammal när gästerna tog ledningen i matchen på ett friläge efter vänsterkanten.

MODO hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna i första perioden och Timrå vann skotten med hela 14-6. Det var också Timrå som skapade de bästa chanserna och 14 minuter in kom 0-2, det åter igen på ett friläge som gästerna utnyttjade.

Timrå gled ifrån till seger

Spelmässigt var rollerna omvända i den andra perioden där det var MODO Hockey som både vann skotten och skapade de bästa chanserna, men skillnaden var att hemmalaget inte lyckades utnyttja de chanser som man skapade.

I stället var det Timrå som stod för periodens enda mål när man vände spelet och i tre mot ett kunde man sätta 0-3 bakom en chanslös Jakob Olsson i MODO Hockeys mål.

I den tredje perioden spelade MODO med en desperation i jakten på en reducering och knappt fyra minuter in i perioden kom utdelningen när Albin Svedin hittade rätt i power play, framspelad av Oscar Nordin och Oskar Håkansson.

Men reduceringen till trots så kom inte MODO Hockey närmare än så. Hemmalaget skapade några chanser att krypa ännu närmre men när Timrå gjorde 1-4 drygt halvvägs in i perioden gick luften ur MODO och innan matchen var över hade Timrå gjort både 1-5 och 1-6.