Hattrick av Karlkvist när MODO besegrade Södertälje
Publicerad: 2019-12-13
Patrik Karlkvist svarade för inte mindre än fem poäng och säsongens andra hattrick när MODO Hockey besegrade Södertälje på bortaplan med 4-6. Övriga målskyttar i matchen för MODO var Jonathan Johnson och Adam Tambellini (2).

Den första perioden i Scaniarinken bjöd på minst sagt frejdig ishockey där spelet böljade fram och tillbaka med störst fokus på anfallshockey från båda lagen. Det var gästande MODO Hockey som tog ledningen i matchen och det efter mål i powerplay efter 7:36. Patrik Karlkvist hittade Jonathan Johnson med en genomskärande passning och Johnson gjorde inget misstag när han skickade in 0-1 för sitt 14 mål för säsongen. Efter ledningsmålet kvitterade Södertälje omgående och även det i numerärt överläge. En passning från bakom Linus Lundins förlängda mållinje studsade fram till Andreas Hjelm som pricksköt ett hårt skott högt i nät för 1-1 efter 9:29.

Efter Söderäljes kvitteringspuck skapade hemmalaget det mesta offensivt där Linus Lundin klev fram stort, men även hade hjälp av sin vänstra stolpe. Istället var det MODO som fick puckarna innanför stolparna där förstaformationen med Karlkvist, Johnson och Tambellini fortsatte att spela bra. Ledningsmålet för 1-2 kom efter 12:30 när Karlkvist på egen hand bröt sig fram och under en avvaktande utvisning fick ett backhandskott i nät för 1-2. Med klockan på 16:34 kom sedan en riktig delikatess när Johnson spelade rakt över centrallinjen till Tambellini som direktpassade Patrik Karlkvist som kunde sätta 1-3 i öppen kasse. Det var även ställningen efter två spelade perioder där hemmalaget enligt statistiken hade 18-7 i skott på mål.

Mer tillknäppt andraperiod

Den andra perioden var mer tillknäppt än den första, men det saknades inte chanser för fler mål när Linus Lundin direkt svarade för en dubbelräddning i periodens inledning. MODO spelade mer kontrollerat, jobbade hårt i backcheck och när förstaformationen var på isen för MODO kontrollerade gästerna spelet i offensiv zon. MODO Hockey utökade sedan ledningen där just Adam Tambellini, på pass från Patrik Karlkvist, satte 1-4 med ett hårt skott i mål bakom Justin Pogge. Södertäljes reducering till 2-4 kom sedan i powerplay när Ludwig Blomstrand åkte rakt in i MODO-zonen och avlossade ett skott upp i krysset för 2-4, vilket även var ställningen efter två spelade perioder.

Hattrick från Karlkvist fullbordat

Södertälje fick fortsatt möjligheter i powerplay i matchen och gjorde även nästa reducering i spelformen. Efter två pass över centrallinjen sköt Ludwig Blomstrand sitt andra mål för kvällen när han sköt i Linus Lundins "första" kryss för 3-4 efter 1:38 av den tredje perioden. Karlkvist och Tambellini fortsatte att spela underhållande anfallshockey, men efter sex spelade minuter plockade Justin Pogge i SSK-kassen Tambellinis direktskott. Men efter utvisning på hemmalaget efter en vårdslös tackling klev Karlkvist fram åter igen. Med ett rungande direktslagskott upp i krysset fullbordade Karlkvist sitt hattrick i matchen fram till 3-5 i powerplay efter 7:18. Ytterligare reducering från Södertälje kom efter 11:59 när August Berg sköt ett rappt skott för 4-5 där pucken gick högt i nät bakom Linus Lundin.

Avslutningen av matchen blev dramatisk när Södertälje fick sin sjunde möjlighet i numerärt överläge efter 14:52 där Linus Lundin räddade flera skott och boxplay spelade uppoffrande. En södertäljespelare blev sedan utvisad men i fyra mot fyra var det ytterst nära kvittering för hemmalaget där Lundin först räddade innan Tom Hedberg stoppade en puck på mållinjen. MODO:s powerplay blev sedan resultatlöst innan Södertälje plockade ut sin målvakt i den sista minuten av matchen. Då bröt Adam Tambellini en passning och satte sitt andra mål i matchen och 14:e för säsongen när han skrinnade sig fri och satte 4-6 i öppen kasse. Det var Tambellinis fjärde poäng i matchen och 4-6 blev slutresultatet i matchen där MODO Hockey tog tre poäng med sig hem till Örnsköldsvik.

– Offensivt är vi bra och skapar farliga lägen hela matchen. Vi kan steppa upp i defensiven tycker jag då vi släpper till lite väl många puckar ikväll mot Södertälje, kommenterade Patrik Karlkvist, som nu gjort nio poäng på de två senaste matcherna, till C More efter matchen och avslutade:

– Klart jag känner att jag har "stäm" just nu och det har tidigare varit några matcher som det inte har fungerat då jag hållit i klubban lite väl hårt. Men allt från mat till träning spelar självklart in för formen och det är riktigt skönt när det släpper poängmässigt. Svårt att hålla uppe det här poängsnittet kanske, men jag ska försöka.

Hemmamatch på tisdag mot Karlskrona

MODO Hockey tar nu emot Karlskrona HK på hemmaplan där matchen spelas tisdag den 17 december och har nedsläpp 17:00. Det blir den sista matchen innan julafton så passa på att besöka Fjällräven Center och vara med på hockeyfesten. Biljetter finns ute på modo.ebiljett.nu.