Straffar gav seger mot Skellefteå
Publicerad: 2019-08-14
MODO Hockey stod upp riktigt bra i den första matchen för försäsongen när man gästade Skellefteå. En stark inledning av första perioden och en sen kvittering från Lukas Wernblom tog matchen till ett straffavgörande. Väl där var det bara Patrik Karlkvist som satte sin straff och MODO vann till slut matchen.

Försäsongen är äntligen igång och för MODO Hockey handlade det om en resa de 25 milen norrut för ett möte med Skellefteå AIK. Att det skiljer en serie mellan de två lagen syntes verkligen inte i inledningen av matchen utan MODO Hockey var det klart bättre laget de första tio minuterna av matchen.

MODO fick också matchens första mål, ett mål som kom knappt fem minuter in i perioden. Efter lite snurr i offensiv zon skickade Oscar Hedman pucken via sargen in framför mål och där träffade pucken målvaktens skridsko och in i mål.

MODO hade även bud på ett andra mål, bland annat då Mathias From fick en jättechans mitt i slottet efter ungefär åtta minuter, men avslutet blev inte tillräckligt bra.

I mitten av perioden tog hemmalaget tag i spelet och man skapade en del press i MODO Hockeys zon. Skellefteå hade också ett par farliga chanser, till exempel Philip Brobergs avslut från slottet, men utan att lyckas göra mål bakom Erik Hanses.

Lindström kvitterade för Skellefteå

I slutminuterna av första perioden drabbades MODO av matchens första utvisning men Skellefteå kunde inte skapa något och MODO Hockey hade med sig ledningen in i paus.

Precis som i första perioden inledde MODO piggt och bjöd upp till fint spel. Efter ett långt Skellefteåanfall så vände MODO spelet och Mathias From fick ett friläge men när han skulle dra målvakten hoppade pucken till och chansen rann ut i sanden.

Sett till hela perioden var Skellefteå det något bättre laget och drygt sju minuter in så kvitterade hemmalaget på ett skott från Joakim Lindström, efter att MODO haft kontroll på pucken men inte fått ut den ur egen zon.

I mitten av perioden redde MODO ut ett numerärt underläge utan större problem och trots att båda lagen hade några chanser att ta ledningen så var det lika på ett efter 40 minuter.

Kvitterat med en (!) sekund kvar

Direkt i inledningen av tredje perioden tog Skellefteå ledningen efter att man först missat en två mot etta men där pucken sedan letade sig in via Petter Granberg.

Gästernas första spel i power play kom kort efter målet men utan utdelning. Utdelningen kom i stället när Skellefteå hade en man mer på isen och det var MODO som kvitterade i box play genom Kim Rosdahl. Rosdahl frispelades av Oscar Hedman och Rosdahl tog retur på sitt eget skott och satte pucken för 2-2.

Skellefteå såg länge ut att gå mot seger efter 60 minuter efter att Adam Pettersson satt 3-2 mitt i perioden, för övrigt ett mäktigt skott som gick genom nätet. Men MODO ville annorlunda och med bara en sekund kvar av perioden kvitterade Lukas Wernblom på en retur efter Anton Öhmans skott.

Matchen till förlängning, en förlängning där båda lagen hade bra chanser men några mål föll inte och straffar fick avgöra matchen. I straffläggningen var det endast Patrik Karlkvist som satte sin straff och MODO vann därmed matchen.

Första hemmamatchen på fredag

En fin start på försäsongen med andra ord och nästa match spelas redan nu på fredag då MODO Hockey tar emot Vaasa Sport i säsongens andra träningsmatch. Matchen spelas i Fjällräven Center med start 19:00 och allt om hur du säkrar dina biljetter till matchen hittar du här.

Hockey är bäst live, men har du inte möjlighet att se matchen på plats så kan du även följa den via MODO Channel som visar matchen. Sändningen börjar 18:50 och du kommer bjudas på matchen, intervjuer med spelare och ledare samt gäster i studion.