Vinst i Jönköping efter jättevändning
Publicerad: 2021-12-11
MATCHRAPPORT
0–4 på tavlan med mindre än en period kvar. Hopplöst läge? Inte alls. MoDo Hockey stod för en magnifik vändning borta mot HV71 på lördagen och vann i förlängning, ledda av Lina Ljungblom och Jaycee Magwood.

Nej, det var inte mycket som talade för att MoDo Hockey skulle ta ens en enda poäng i Husqvarna Garden, när HV 71 sköt 4–0 tidigt i den tredje perioden på lördagen.

Resultatet vid det laget kändes för all del lite i överkant, men HV hade matchen i ett ordentligt grepp och för MoDos del hade det dittills mest handlat om utvisningar, tråkiga studsar och blött krut.

Ett 0–4-mål i upptakten av tredje perioden hade säkerligen sänkt de flesta lag, men MoDo Hockey ger inte upp – inte på långa vägar. Den som framför allt greppade tag om stafettpinnen och tog laget framåt var lagets offensiva spjutspets Lina Ljungblom, som forcerade in en reducering drygt fem minuter in i tredje perioden.

Sedan var pucken i rullning. En och en halv minut senare skickade samma spelare in 4–2 och när Jaycee Magwood sedan klippte till och satte 4–3-pucken med lite mer än fem minuter kvar av perioden hade MoDo kraftig vittring.

Laget fortsatte att ånga på framåt och stärkta av målen tvingade de HV71 till ett par utvisningar i slutskedet av matchen. Under det sista numerära överläget, och med målvakten Klara Peslarova på bänken för spel med sex utespelare, var kvitteringen ett faktum.

Målskytt? Lina Ljungblom, som avlossade flera skott i rad innan hon till slut hittade en lucka bakom Alba Gonzalo i HV-kassen.

Ett enormt jubel i MoDolägret, och med vind i seglen kunde laget sedan också säkra extrapoängen i sudden death. Först städade MoDo av ett numerärt underläge och sedan dribblade sig Jaycee Magwood in framför och skyfflade sedan in en retur efter ett skott från Anna Andersson.

0–4 efter 41 spelade minuter.

5–4 efter 62.55.

Två mycket sköna och viktiga poäng in på kontot för MoDo, som fick fira glatt med MoDoklacken på plats i Husqvarna Garden efter slutsignalen.

Laget åker nu vidare på sin roadtrip och tar sig an Göteborg på bortaplan på söndagen. 13.00 startar den matchen och den går att se hos C More.