Segersviten bruten – en poäng mot Troja efter straffar
Publicerad: 2022-01-19
MATCHRAPPORT
Allting har ett slut. Det blev en poäng, men på onsdagen föll MoDo på hemmaplan för första gången sedan i mitten på oktober. Efter tretton raka segrar fick vi se oss besegrade med 1-2 av Troja-Ljungby på straffar.

Om matchen som helhet går inte att säga så mycket annat än att MoDos spel lämnade en del i övrigt att önska. I Eftersnack i MoDo Channel Premium använde forwarden Oscar Pettersson ordet "sömlöst" för att beskriva lagets insats.

– Det är ingen fart och vi förlorar kamperna, sa Pettersson.

MoDo fick annars första målet den här kvällen, när Riley Woods höll sig framme i spel fem mot tre i andra perioden. Forwarden gjorde mål för fjärde matchen i rad när han hittade rätt i den spelformen, men just powerplay kunde också ha varit bättre den här kvällen.

I början av tredje perioden fick MoDo exempelvis ett fem minuter långt numerärt överläge när Troja-forwarden Roman Semjonov tacklade Josef Ingman i ryggen bakom MoDos mål och drog på sig ett matchstraff. Något mål föll dock inte där och hemmalaget hade över elva minuter i numerärt överläge under kvällen, men sköt bara ett mål.

Istället lyckades Troja-Ljungby kvittera med två minuter kvar att spela och matchen gick sedan till förlängning. Tidigare den här säsongen har MoDo vunnit två gånger mot Troja i just sudden death – första segern var för övrigt den som startade den långa segersviten på hemmaplan – men den här gången föll inte avgörandet där och matchen till straffar.

Där var det gästerna som drog det längsta strået och efter tretton raka segrar hemma i Hägglunds Arena fick MoDo alltså kliva av med ett nederlag. Nu får laget repa mod och fila på saker och ting inför fredagen, då ett annat småländsk lag kommer på besök i form av serieledande HV71.

Se Eftersnack i MoDo Channel Premium, där Oscar Pettersson och Josef Ingman var gäster och Emil Svelander analyserade matchen i studion.