Seger och hållen nolla när damerna slog Skellefteå: "Bra betyg"
Publicerad: 2021-08-28
Damlaget inledde försäsongen med att besegra Skellefteå AIK med 2–0 på hemmaplan på lördagen. – Det var många som gjorde bra insatser utifrån de mål som vi satte upp inför matchen, säger huvudtränare Björn Edlund.

Fler än hälften av representationslagets spelare är iväg på landslagsuppdrag denna vecka och därför hade nio spelare från juniorlaget kallats in till mötet med division 1-laget Skellefteå.

MoDo öppnade lite trevande men kom in i saker och ting allt eftersom. Ebba Hedqvist gav också hemmalaget ledningen i slutet av första perioden med ett distinkt skott från slottet. Det var Hedqvists första mål på seniornivå i karriären.

Andra perioden blev mållös men efter 40 spelade minuter var skottstatistiken hela 37–9 till MoDo, vilket säger en del om matchbilden. Målramen var i vägen vid ett par tillfällen och Miranda Dahlgren i gästernas kasse slet hårt.

Skellefteå var inte alls ofarliga och även vår målvakt Lisa Jönsson fick sträcka ut mellan varven och stod för en lugn och stabil insats. När slutsignalen ljöd hade hon stoppat samtliga 17 skott och hållit nollan.

Vid det laget stod det även 2–0 på resultattavlan, sedan Erica Rieder hittat rätt med ett skott från distans i slutminuten. Maja Grundström täckte förtjänstfullt framför mål och pucken smet in.

Allt som allt en klart godkänd start för vårt damlag.

– Det var en trevande start, vilket är rätt förståeligt med många nya spelare som kanske var lite nervösa. Det lossnade eftersom, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Vi hade mer tid än vanligt och tog då emellanåt mer tid på oss, vilket sänkte tempot. När vi väl flyttade puck snabbt och fick upp intensiteten så spelade vi bra. Kul att se hur alla de yngre tog för sig. Många gjorde bra insatser utifrån de mål som vi satte upp inför matchen, med intensiteten och det hårt jobbande kollektivet i fokus.

Nu väntar en veckas speluppehåll innan laget reser till Stockholm nästa helg för träningsmatcher mot SDE och AIK. Då är större delen av laget återsamlat och de som var med mot Skellefteå har en god insats i bagaget.

– Vi slår trots allt Skellefteås a-lag med endast sju ordinarie spelare och nio inlånade juniorer. Jag tycker att vi vinner rättvist. Första matchen är alltid första matchen, men det här är ett jäkligt bra betyg på vår verksamhet, säger Björn Edlund.

Matchen livesändes i MoDo Channel Premium och går att se i efterhand på den här länken.

MATCHFAKTA

MoDo Hockey–Skellefteå AIK 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (17.49) Ebba Hedqvist. Skott: 20–6.

Andra perioden: Skott: 17–3.

Tredje perioden: 2–0 (19.13) Erica Rieder (Jaycee Magwood). Skott: 7–8.

Skott totalt: 44–17.

Utv, MoDo: 2x2. Skellefteå: 5x2.

Domare: Thomas Öberg.

Publik: 107.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist