Förlust i toppmötet i J18 Elit Norra
Publicerad: 2018-10-07
Junior
MODO Hockey förlorade under söndagen toppmötet i J18 Elit Norra, borta mot Skellefteå. Slutsiffrorna skrevs till slut till 5-1 efter periodsiffrorna 1-0, 2-1 och 2-0. MODO Hockeys målskytt i matchen var Ernst Axel Boberg.

Söndagen bjöd på en tidig seriefinal i J18 Elit Norra när ettan Skellefteå tog emot tvåan MODO Hockey. Skellefteå var inför matchen tre poäng före MODO och som enda lag i serien obesegrade.

Skellefteå var också laget som fick den bästa starten i matchen där man efter drygt fyra minuter tog ledningen. I samband med målet drabbades också MODO av en utvisning men den kunde Skellefteå inte utnyttja.

Gästerna tog sig in i perioden spelmässigt och hade en hel del bra chanser framåt, men efter 20 minuter så var det Skellefteå som ledde matchen med 1-0.

Skellefteå det starkare laget

Spelmässigt var den andra perioden jämn, där MODO Hockey hade de flesta skotten men det var Skellefteå som hade bäst utdelning. 4:11 in i mittenakten så utökade Skellefteå ledningen till 2-0 men MODO skulle svara upp målmässigt när Ernst Axel Boberg vände upp på högerkanten och sköt in reduceringen till 2-1.

Skottövertaget till trots för MODO i både andra och tredje perioden så var det Skellefteå som gjorde målen. Innan andra perioden var över så hade man utökat till 3-1 och hade med sig en tvåmålsledning in i sista perioden.

MODO jagade en reducering men med mindre än fyra minuter kvar gjorde Skellefteå två mål inom loppet av 12 sekunder och stängde med det matchen. Slutresultatet skrevs till 5-1 och MODO inkasserade sin andra förlust för säsongen.