MODO nia i J20 SuperElit Top10
Publicerad: 2019-03-17
Junior
Efter helgens två matcher på bortaplan, där det blev förlust både mot Örebro och Leksand, står det nu klart att MODO Hockey slutar på nionde plats i J20 SuperElit Top10 och blir därmed ett av åtta lag som blir valda i åttondelsfinalen.

MODO Hockey hade en åttondeplats i sikte när man under den här helgen begav sig söderut för att möta Örebro respektive Leksand i de två sista omgångarna av J20 SuperElit Top10. En plats bland de åtta skulle innebära att man har hemmaplansfördel i åttondelsfinalerna men det skulle gå tungt för MODO under helgen.

I lördagens match mot Örebro var det den första perioden som förstörde för MODO Hockey. Örebro tog en tidig ledning med 2-0 och hade med sig 3-1 efter första perioden. MODO Hockeys mål i den perioden gjordes av Nicolas Müller, på pass av Max Wahlgren och Tobias Åhström.

I den andra perioden gjorde hemmalaget även 4-1 och det såg tungt ut inför sista perioden men MODO Hockey gav det en rejäl chans och med två power play-mål så såg man till att man hade chansen i slutminuterna.

4-2 gjorde Linus Skager assisterad av Anton Gradin och Sebastian Walfridsson och 4-3 stodf Tobias Åhström för, framspelad av Sebastian Walfridsson och Max Tjernström.

Men MODO kom inte närmre än så och Örebro, som ett av lagen som MODO kämpade om platserna med, vann med uddamålet.

Leksand starkare än MODO

MODO var bättre med i inledningen av söndagens match och tog även ledningen i matchen då Max Wahlgrens skott smet in i bortre krysset. Wahlgren fick assisten från Nicolas Müller.

Men det skulle vara Leksand som hade ledningen efter första perioden med 3-2, där MODO Hockeys andra mål i matchen gjordes av Carl Westberg och han spelades fram av Alexander Popovic och Isak Sandström.

Leksand gjorde 4-2 i andra perioden, men bara 34 sekunder senare reducerade MODO Hockey till 4-3 genom ett nytt mål av Max Wahlgren, assisterad av Tobias Åhström och Nicolas Müller.

I den tredje perioden var det dock Leksand som stod för målen och gick ifrån till vinst med 6-3. När samtidigt Örebro besegrade Luleå på hemmaplan så stod det klart att MODO Hockey slutade nia i J20 SuperElit Top10 och kommer bli ett av lagen som blir vald när det är dags för åttondelsfinalerna att börja till veckan. Mer om vilka MODO får möta kommer att presenteras här på modohockey.se under veckan.