Ny vinst för serieledarna mot Göteborg
Publicerad: 2018-10-14
Dam
Det blev en skön avslutning på helgen när MODO Hockey tog ännu en viktig seger hemma mot Göteborg HC. Med en bra andra och tredje period bäddade man för en den sköna 5-0 vinsten.

Publiken i Fjällräven Center fick bevittna en oerhört slarvig inledning på matchen mellan MODO och Göteborg under söndagskvällen. Få passningar satt på bladet vilket resulterade i ett böljande spel där lagen bytte chanser och halvchanser med varandra.

Inget av lagen lyckades dock spräcka målnollan under första perioden som slutade 0-0.

Stark avslutning på andra perioden

I andra perioden kom däremot MODO ut starkare. Det slarviga spelet hade man i stort sett arbetat bort under pausen och man skapade fler och klarare chanser än i den första perioden.

Målen uteblev dock, fram till de sista minuterna när man äntligen fick hål på Nicole Jackson i Göteborgs-kassen. Med en och en halv minut kvar av matchen kunde Maja Grundström, med lite tur trycka in ledningspucken. Pucken lyftes in mot mål och Maja kunde med överkroppen valla in pucken i mål.

Kort därefter ringde målklockorna i Fjällräven Center igen. Med endast tio sekunder kvar av perioden kunde Marion Allemoz tröckla in pucken och dryga ut ledningen till 2-0.

Målrik sistaperiod

I den sista perioden kunde man stundtals se tendenser från det avslagna och slarviga spelet som lagen visade upp under första perioden.

2-0 ledningen som hemmalaget skapat sig själva i slutet av andra perioden behöll man tryggt och ibland blixtrade man även till och skapade fina målchanser. Tio minuter in i perioden kunde man även dryga ut ledningen till 3-0. Återigen var det Michela Cava som skrev upp sig i målprotokollet.

Några minuter senare var det dags igen. Laura Lerchova åkte sig fri, trots att hon var ytterst hård bevakad. Hon drog bort målvakten fint och lade upp pucken högt i nättaket med en snärtig backhand.

Efter det målet blev det väldigt irriterat ute på isen. Göteborg drog på sig flertalet utvisning och MODO fick spela långa powerplay. Efter att ha parkerat länge i Göteborgs zon skulle man få utöka ledningen ännu en gång. 5-0 kom genom Breanne Wilson–Bennet när hon höll sig framme framför mål och styrde in pucken.

5-0 blev också slutresultatet i matchen och serieledarna tog ännu en komfortabel seger på hemmaplan.