Iikkas dubbel gav tre poäng
Publicerad: 2020-02-28
MODO Hockey vann borta mot AIK med 4-1 under fredagskvällen, detta efter att Erik Hanses storspelat i målet samtidigt som Iikka Kangasniemi gjorde sina två första mål i MODO-tröjan och med dem såg han till att stänga matchen i den tredje perioden.

Inför en härlig bortapublik skrinnade MODO Hockey ut till fredagens match borta mot AIK och det var en intensiv inledning som de båda lagen bjöd på. Tidigt hade MODO ett tryck i AIK:s zon utan att riktigt få till avsluten och kort därefter var det AIK som låg på och hade en puck i stolpen, via Hanses arm.

Det dröjde till 11:50 var spelat till det första målet i matchen kom, ett mål där Patrik Karlkvist pricksköt in 0-1 i powerplay. Inga fler mål föll i den första perioden, men det fanns chanser där bland annat Iikka Kangasniemi hade ett friläge men avslutet gick över ribban.

Berglund hittade krysset

Den andra periodens inledning var inte välspelad från något håll utan det var mycket slarv och missade passningar. Men det var gästerna som tog tag i perioden och spelet och efter 6:58 var det Victor Berglund som med ett mäktigt skott hittade krysset bakom AIK:s målvakt.

AIK hade ett stolpskott bakom Erik Hanses vid ställningen 0-2 och varit inte ofarliga. Även MODO hade ett skott i målramen, det kom i powerplay när Adam Tambellinis mäktiga slagskott fick ribban att gunga.

Iikka Kangasniemi stängde matchen

Tidigt i den tredje perioden så hade MODO ett läge att göära 0-3 då man kom tre mot ett, men utan att få till avslutet och AIK vände spelet och kunde reeducera till 1-2 genom Emil Aronsson.

Men AIK kom aldrig närmare än så och när Iikka Kangasniemi gjorde både sitt första och sitt andra mål i MODO Hockey så såg han till att stänga matchen och att MODO till slut kunde vinna med 4-1 och ta med sig tre poäng hem från Hovet.