Inför hemmamatchen mot Björklöven i SCA cupen
Publicerad: 2017-08-25

MODO Hockey spelar sin enda försäsongsmatch hemma i Fjällräven Center nu på lördag när SCA cupen inleds. Matchen startar 18:00 och för motståndet står IF Björklöven. "Vi vill kunna kontrollera spelet bättre och fortsätta att ta bra steg under försäsongen", säger MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf inför nedsläpp.

MODO Hockey kommer senast från förlust efter straffar i torsdagens bortamatch mot Skellefteå AIK i Piteå. Slutresultatet skrevs till 3-2 där målskyttar för MODO Hockey var Jesper Sellgren och Johan Eriksson. 

– Efter matchen har vi pratat om vad vi har gjorde bra och vilka detaljer i spelet vi höll rakt igenom. Vi pratade också om varför vi sekvensvis tappade under matchen och varför de fick lite lätta anfall på oss. Men sammanfattningsvis var vi nöjda med insatsen senast, sammanfattar MODO Hockeys assisterande tränare Pär Styf.

Isak Wallin vaktade kassen mot Skellefteå AIK och svarade för 31 räddningar i matchen och en gedigen insats mellan stolparna. Matchen var Wallins första under försäsongen 2017/2018.

– Vi tittade på matchen direkt i bussen och det positiva är att han fick ett kvitto på att det han gör även håller på den här nivån och i en match mot Skellefteå. I stort är han en mångsidig målvakt som är skicklig på många saker och i matchen mot Skellefteå visade han även att han kan röra sig trafik och är en reaktionssnabb målvakt, kommenterar MODO Hockeys målvaktstränare Magnus Helin till MODO Channel och avslutar:

– Roligt och viktigt att båda målvakterna har fått en bra start och det kommer vi att behöva under säsongen i HockeyAllsvenskan.

"Vill ha samma intensitet som i de senaste matcherna"

Nu väntar försäsongens enda match i Fjällräven Center då Björklöven kommer på besök för inledningsmatchen av SCA cupen 2017. Björklöven har spelat tre träningsmatcher där seger över Vännäs HC och Tegs SK följdes av en förlust mot Luleå Hockey senast. 

– Vi vill ha samma intensitiet och kampvilja som vi haft i de två senaste matcherna mot SHL-motstånd. Vi vill att alla spelare ska fortsätta på den inslagna vägen där vi ska pressa och styra rätt i spelet utan puck så att motståndarna gör som vi vill att de ska göra, avslutar Pär Styf till MODO Channel. 

Matchen direktsänds i MODO Channel

Abonnerar du på MODO Channel kan du utan extra kostnad se matchen direktsänd med start 17:55. Har du inte ett abonnemang kostar matchen 79kr på PPV.

Till sändningen av MODO Hockey - IF Björklöven (17:55)

Läget i MODO Hockey

Magnus Häggström och Tommy Enström kommer inte till spel och samma lag som i den senaste matchen är att vänta. Erik Hanses vaktar kassen för MODO Hockey.

MODO Channel med Magnus Helin och Pär Styf

Fler inslag, klipp och intervjuer i MODO Channel

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson