Förlust på hemmaplan mot AIK
Publicerad: 2020-01-18
Dam
MODO Hockey förlorade söndagens hemmamatch i SDHL mot AIK med 1-4 efter att bortalaget gått ifrån till en 0-4 ledningen i den sista perioden. MODO Hockeys mål gjordes av Olivia Carlsson och Klara Peslarová räddade 30 skott.

MODO Hockey tog emot AIK under söndagens hemmamatch i SDHL där tre viktiga poäng stod på spel. MODO med två raka segrar kom ut med gott självförtroende och skapade flertalet farliga målchanser i matchens inledande minuter.

Men trots en skottstatistisk ledning med 10-1 så var det var gästerna som gjorde matchens första mål när Lisa Johansson blev framspelad och sedan avlossade ett skott i krysset.

Målet blev periodens enda, trots att hemmalaget hade bud på kvittering flera gånger om.

Andra perioden inleddes i spel numerärt överläge för MODO efter att AIK avslutat den första perioden med att dra på sig en utvisning som inte han fastställas.

Hemmalaget kom ut stark och låg på för en kvittering. Pucken ville dock inte hitta in i mål där AIK har mycket att tacka sin målvakt Sabina Eriksson för att det var en fortsatt bortaledning.

Med fem minuter kvar av perioden utökade gästerna sin ledning till 0-2 efter att Emma Eriksson hittade rätt bakom Klara Peslarová.

Bortalaget gick ifrån i tredje

Det gick inte många sekunder av den tredje perioden innan det också stod 0-3 på tavlan. Den gången av förre MODO-spelare Matilda Holmberg som lyckades fösa pucken in mellan benen. Fem minuter senare ringde det igen efter en fin soloprestation av Erica Udén Johansson som bröt sig in framför mål och avslutade med att lyfta pucken i nättaket.

MODO Skulle få göra ett tröstmål innan matchens slut där man sju minuter in reducerade till 1-4 genom Olivia Carlsson efter att hon elegant lade pucken mellan benen AIK-målvakten Sabina Eriksson.

1-4 blev också slutresultatet i matchen där MODO Hockey vann skotten med 34-27.