MoDo redo för toppmöte på hemmaplan
Publicerad: 2022-11-16
INTERVJU
MoDo Hockey är på jakt efter femte raka segern i SDHL när serien kickstartar efter landslagsuppehållet på onsdagen. Det vankas hemmamatch och för motståndet står serieledande Luleå. Vi vill visa att vi är ett av ligans bästa lag", säger MoDos tränare Jared Cipparone.

I måndags samlades MoDos damlag igen efter ett uppehåll där ett stort knippe spelare var borta på landslagsuppdrag av olika slag. Med två bra träningar och en hel del video i bagaget kliver laget nu in på Hägglunds Arenas is för att göra upp med Luleå på onsdagskvällen.

Det är trean MoDo mot ettan Luleå, ett riktigt toppmöte med andra ord.

– Jag tycker att det både känns och ser bra ut. En stor del av laget har varit borta men alla fick söndagen ledigt och sedan var vi tillbaka i fas igen på måndag med full trupp och det känns som att saker föll på plats snabbt igen, säger Jared Cipparone och fortsätter:

– Det var också ett uppehåll som kom ganska lägligt och var nyttigt för spelarna då vi spelat mycket under hösten och inte har haft så mycket tid ledigt sedan säsongen startade.

MoDo gick in i uppehållet med fyra raka segrar. Göteborg (som nu dragit sig ur) besegrades två gånger i rad innan både Brynäs och Leksand övervanns på bortaplan. Segerraden kan alltså utökas till fem när Luleå gästar.

– Jag vill att vi kliver in till match med ett gott självförtroende och mentaliteten att våga vinna, precis som vi gjorde innan uppehållet. Självklart har vi koll på Luleå och deras facit så här långt, de är ligans bästa lag och har varit så de senaste åren. Men vi är också ett bra lag och tittar vi på papperet så tycker jag att vi matchar dem bra, säger Jared Cipparone.

– En sak som jag var väldigt nöjd med mot Brynäs var att vi hittade vägar tillbaka. De hade momentum några gånger men vi tillät inte dem att trycka tillbaka oss för mycket, utan vi replikerade och skaffade oss själva momentum också. Det vill jag se i kväll också.

Huvudtränare Cipparone understryker lagets forechecking som en av flera viktiga nycklar för onsdagens match.

– Vi ska använda vår fart och sätta dem i jobbiga situationer. Vi vet att de kommer att få lägen, men frågan är vilka lägen vi tillåter dem att få och hur bra Lauren ser pucken. När vi får tag på pucken är det också viktigt att vi kontrollerar den och att vi tar till vara på våra chanser.

Truppen är hel och frisk och kvällens match innebär debut i MoDo-dressen för backen Alexa McMillan, som anslöt under förra veckan. Hon kommer att starta som sjundeback och spelar med nummer 12 på ryggen.

Matchen i Hägglunds Arena har nedsläpp klockan 19.00 – välkomna!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist