Tougas matchvinnare när MoDo sänkte Leksand
Publicerad: 2021-11-28
MATCHRAPPORT
MoDo Hockey är inne på vinnarspåret igen i SDHL. Lördagens förlust mot Brynäs följdes upp av en skön 3–1-seger borta mot Leksand på söndagen, och en viss Kaitlyn Tougas spelade en huvudroll.

MoDo fick en drömstart mot Brynäs men räckte inte hela vägen in i kaklet den gången.

Mot Leksand blev det ännu en drömstart, när Lina Ljungblom gjorde mål redan efter 27 (!) sekunder. Jaycee Magwood stod för starkt förarbete bakom Leksandsmålet, snodde åt sig pucken och serverade Ljungblom som klippte till och satte pucken i nät.

Till skillnad från matchen mot Brynäs så nådde MoDo hela vägen till tre poäng denna gång, även om historien till viss del upprepade sig när Leksand kvitterade fem minuter efter MoDos ledningsmål.

Kaitlyn Tougas visade sedan varför hon är en skarpskytt av rang. Mira Hallin snappade först upp pucken i mittzonen och vände snabbt på spelet, och hittade sedan en fristående Tougas på högerkanten. Kanadensiskan snärtade till med ett handledsskott och överlistade Amanda Johansson i LIF-kassen.

Det målet kom faktiskt att bli matchavgörande till slut, även om det föll i slutet på första perioden. MoDo höll ihop bra och släppte in Leksand över bron en enda gång under resten av matchen. De gånger det hettade till var det en stabil sista utpost i form av Viktorije Svejdova, som stod för 30 räddningar på 31 skott.

Kaitlyn Tougas passade också på att fylla på i målprotokollet i slutet när Leksand hade plockat ut nämnda Johansson. Tougas fastställde slutresultatet 3–1 till MoDos favör med sitt åttonde mål för säsongen.

Nu vänder MoDo Hockey hemåt och äntligen är det dags för laget att förbereda sig för hemmamatcher igen. Senast vi hade hemmamatch var den 31 oktober, innan landslagsuppehållet, och efter två raka helger på bortaplan är det nu dags för dubbelmöte i Hägglunds Arena. På lördag klockan 18.00 är det nedsläpp för MoDo–SDE och 13.00 på söndag möter vi AIK.

Kom och hjälp laget till nya segrar! Förköp biljetter på modo.ebiljett.nu.