MODO föll på bortaplan mot Linköping
Publicerad: 2019-03-02
Dam
Efter en tung andraperiod där man hamnade i ett tvåmålsunderläge, föll MODO Hockey på bortaplan i den andra semifinalen mot Linköping HC. Man ligger nu under med 2-0 i matchserien och redan under söndagen väntar viktiga match tre.

Det blev en böljande start på den andra semifinalen mellan MODO Hockey och Linköping HC. Båda lagen kom ut hårt, vilket också ledde till vitt spridda målchanser. MODO fick en drömstart där man redan efter tre minuter tog ledningen i matchen.

Kaitlyn Tougas fick pucken vid offensiv blålinje innan hon vek in i slottet och avlossade ett vackert avslut högt bakom Eveliina Suonpää i LHC-kassen.

Gästerna hade sedan ett par ypperliga lägen att dryga ut ledningen, framförallt i numerärt överläge. Men istället var det hemmalaget som tog över allt mer matchen och tretton minuter in i första perioden, kom också kvitteringen till 1-1 genom Kennedy Marchment.

Händelserik andraperioden

Det tog inte många minuter av den andra perioden innan hemmalaget hade tagit ledningen i matchen. Nicoline Jensen Söndergaard frispelades i slottet, innan hon sedan kunde placera in pucken mellan benen på Klara Peslarová.

Repliken från MODO kom dock snabbt. I efterföljande anfall fick Daniela Pejsova pucken nere i sarghörnet, i brist på yta skickade hon in pucken mot Suonpää som inte alls var beredd och släppte in den mellan benen för 2-2.

Matchen var sedan fortsatt jämn, men halvvägs in kunde hemmalaget gå upp till en 4-2 ledning efter två snabba mål av Madelen Haug Hansen och sen Pernilla Winberg.

Sen reducering

Sista perioden blev sedan en oerhört spännande period. Gästerna som jagade både reducering och kvittering, hade svårt att skapa de där farliga lägena som man hade behövt.

Hemmalaget försvarade sig väl och höll MODO på utsidan, klockan tickade på snabbt. MODO plockade målvakten i slutet av matchen, och med två minuter kvar lyckades man skicka in en 4-3 reducering. Den reduceringen kom dock för sent. Trots att man lyckades etablera sig i anfallszon sista minuten så räckte det inte till en kvittering.

Linköping leder nu matchserien med 2-0 i matcher och under söndagen väntar en direkt avögrande match, som MODO måste gå segrande ur för att säsongen ska fortsätta.