MODO vände och vann i tredje perioden
Publicerad: 2019-01-19
Junior
MODO Hockey vände underläge efter två perioder borta mot Brynäs i J18 Allsvenskan Norra till seger med 3-5, där MODO Hockey gjorde tre mål i sista perioden. MODO tog med det en viktig seger i jakten på topplatserna i tabellen.

MODO Hockey jagar en plats bland de fyra bästa i toppen av J18 Allsvenskan Norra och under lördagen begav man sig till Gävle för att möta Brynäs i en viktig match. MODO Hockey fick en fin start på matchen och tog ledningen efter sex minuter, då Oskar Håkansson gjorde 0-1 framspelad av Ernst Axel Boberg och Vilgot Dahlén.

Brynäs skulle dock kvittera bara dryga minuten senare och det målet skulle göra att perioden var lika på ett efter 20 minuter.

Ledningen i den andra perioden tog Brynäs när de utnyttjade ett straffslag som Alexander Ljungkrantz satte bakom Marcus Nygren i MODO Hockeys mål.

Åtta minuter efter Brynäs ledningsmål kvitterade MODO Hockey till 2-2 genom Theo Jacobsson, assisterad av Vilgot Dahlén och målvakten Marcus Nygren. Men innan perioden var över hade Brynäs åter tagit ledningen och den hade man med sig in i sista perioden.

MODO Hockey jagade kvittering i inledningen av tredje perioden och efter drygt fem minuter kom målet. Isak Norén satte 3-3, assisterad av Jeremias Lindewall och Wictor Åhström. Bara knappa minuten efter kvitteringen tog MODO Hockey ledningen med 3-4 då Oskar Byström gjorde mål, framspelad av Oskar Håkansson och Ernst Axel Boberg.

I samband med målet tog Brynäs time out för att snacka ihop sig i jakten på kvittering och med dryga minuten kvar av perioden tog man även ut målvakten i jakt på målet. Men det var i stället MODO Hockey som stängde matchen med 30 sekunder kvar så Elias Stenman satte 3-5 i tom kasse. Stenman spelades fram av Willy Norberg och Alex Näslund.

MODO tog därmed tre viktiga poäng i jakten på topplatserna och hakar på i toppen. Även nästa match är på bortaplan då man på onsdag gästar Timrå för match i J18 Allsvenskan Norra.