Uddamålsseger i tisdagens hemmamatch mot Södertälje
Publicerad: 2017-01-03

Det blev till slut vinst med 3-2 för MODO Hockey när Södertälje gästade Fjällräven Center på tisdagskvällen. Två mål i power play i inledningen av den tredje perioden avgjorde till hemmalagets fördel. Kvällens målskyttar för MODO Hockey blev Jan Brejcak, Henrik Björklund och Emil Molin.

MODO Hockey inledde på tisdagen det nya året när man i Fjällräven Center tog emot Södertälje SK inför 3745 åskådare och inledningsvis handlade det mycket om spel i numerärt underläge för hemmalaget.

MODO drabbades under de första femton minuterna av ett par utvisningar där Södertälje skapade ett par farliga lägen men Erik Hanses i MODO:s mål stod emot väl.

Sjutton minuter in i matchen blev det istället MODO Hockey som tog ledningen med 1-0 när Jan Brejcak fiskade upp pucken i offensiv zon och från en snäv vinkel letade sig hans skott in vid första stolpen.

Södertälje kvitterade i mittenperioden

Den andra perioden blev en spelmässigt tillknäppt historia där de båda lagen hade svårt att skapa några riktigt farliga chanser. MODO Hockey fick chansen att spela två minuter i power play i början av perioden, men de farliga chanserna uteblev.

Södertälje kunde istället direkt efter utvisningen utnyttja en chans där Anton Holm styrde in pucken från nära håll bakom en chanslös Erik Hanses. Målet blev det enda i den andra perioden och det var därmed helt jämnt inför den tredje perioden.

Power play avgjorde till MODO:s fördel

Tidigt i den tredje perioden fick MODO chansen i power play och efter bara fem sekunder med en man mer hittade Henrik Björklund rätt med ett hårt direktskott, assisterad av Tobias Ericsson och Byron Ritchie.

Power play var en lyckad spelform för MODO i den tredje perioden och tre minuter efter ledningsmålet utökade Emil Molin till 3-1, då han i power play kunde slå in en målvaktsretur från nära håll.

Södertälje reducerande med tre minuter kvar men närmare än så kom man inte, trots att man tog ut målvakten, utan MODO Hockey höll undan till seger med 3-2. Detta var den sjunde segern på de senaste nio matcherna för MODO Hockey, som nu närmast tar sig an Björklöven på bortaplan på trettondagen.