T. J. Hensick klar för MODO Hockey

13 juni 2013 10:28

MODO Hockey kan idag meddela att man har kontrakterat den amerikanske centern T. J. Hensick.
– Vi har under en längre tid haft en dialog med T.J. och är jätteglada över att vi har lyckats få till en lösning som passar in i vår ekonomiska situation. Han har under den här processen verkligen visat att han vill spela för MODO Hockey trots många andra alternativ, säger MODO Hockeys GM Markus Näslund och fortsätter:
– T. J. är en kreativ rightskjutande center med bra blick för spelet.
– Det här ska bli riktigt roligt och det känns inspirerande. Mitt mål är att hjälpa MODO Hockey till framgång samtidigt som jag också kan utveckla mitt eget spel, säger T. J. Hensick.


27-årige (född 10 december 1985) T. J. Hensick – Timothy James Hensick är hans fullständiga namn – har gjort totalt 112 matcher i NHL representerandes både Colorado Avalanche och St. Louis Blues.

Men det är i AHL som han har spenderat mest av sin tid och där har han varit en poängmaskin av stora mått.

70, 69, 70, 68 är poängantalet för T. J. de fyra senaste säsongerna och i snitt har han producerat 1,06 poäng/match.

– T. J. har förutsättningar att producera en hel del poäng i Elitserien, säger GM Näslund.

T. J. som mäter 178 cm och väger 86 kg är född i Lansing, Michigan och fick sin hockeyutbildning på University of Michigan.

– Där spelade han också en hel del tillsammans med Jeff Tambellini, säger GM Näslund.

Under collegetiden var T. J. mycket framgångsrik och tog plats i All Star Team fyra år i rad och vann även mästerskapet 2005.

Senare samma år draftades han i tredje rundan av Colorado Avalanche och i november 2007 debuterade han i NHL. Redan i sin andra match skrev han in sig i målprotokollet när Avalanche mötte LA Kings på bortais.

2010 lämnade han Avalanche för spel med St Louis Blues där han då blev klubbkamrat med Alexander Steen.

De två senaste säsongerna har det enbart handlat om spel i AHL med Peoria Rivermen för T. J. som nu ser fram emot spel i Sverige och MODO Hockey:

– Det här ska bli riktigt roligt och det känns inspirerande. Har haft funderingar på spel i Europa tidigare också och att det nu blir verklighet känns mycket bra.

Vad vet du om den svenska ligan?

– Vet att det är en av de bästa ligorna utanför NHL och att det finns massor av skickliga spelare i de olika lagen, säger T. J. och fortsätter:

– Ska bli spännande att få möjligheten att representera MODO Hockey som har fostrat så många skickliga spelare genom årens lopp.

Hur låter det när du beskriver dig själv som spelare?

– Tycker att jag är en ganska spelintelligent center som försöker skapa lägen och utrymme till mina medspelare. Tycker också att jag har en hög arbetskapacitet.

Vid sidan av isen?

– Där gör jag inte något större väsen av mig. Är en lugn person, lite småblyg skulle man nog också kunna säga.

T. J. har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2013-14. T.J. ansluter till MODO Hockey i månadsskiftet juli-augusti och kommer att spela i tröja nummer 77.

– Både jag och min flickvän ser fram emot det här äventyret. Ska bli intressant att stifta bekantskap med ett helt nytt land. På isen vill jag utvecklas, bli en bättre tvåvägscenter, avslutar T. J.