Förlust på bortaplan mot IK Oskarshamn
Publicerad: 2018-10-27
Det blev förlust på bortaplan när MODO Hockeys herrar gästade IK Oskarshamn under lördagskvällen. Efter en tung andraperiod där hemmalaget inom loppet av en minut hade gått iväg till en 4-2 ledning, så blev uppförsbacken för brant och man föll till sist med 5-2.

Publiken i Be-Ge Hockey Center fick se konstig förstaperiod när MODO Hockey och IK Oskarshamn drabbades samman under lördagskvällen. Det var hemmalaget som kom ut starkast och tio minuter in i perioden så var det också IKO som gjorde matchens första mål. Joakim Thelin höll sig framme framför mål och tog vara på en retur som Erik Hanses släppte ut.

Efter ledningsmålet var det fortsatt IKO för hela slanten. Men hockey är däremot inte alltid logisk och 18:49 in i perioden kvitterade bortalaget genom nyförvärvet Ludvig Elvenes som styrde in ett backskott från Victor Berglund. Blott 22 sekunder senare smällde det igen, den här gången genom Daniel Sylwander som plockade upp en lös puck, rundade målet för att sedan trycka in pucken köksvägen.

Tung minut med två baklängesmål

Det tog inte många minuter av andra perioden innan det återigen var kvitterat i Be-Ge Hockey Center. Fem minuter in i perioden slog Jesper Dahlroth till med en riktig kanon från blålinjen, ett skott som Erik Hanses i målet inte såg.

IKO fortsatte sedan att trycka på, med mycket hjälp av bortalaget som drog på sig flera utvisningar. Tretton minuter in i perioden, i numerärt överläge, återtog hemmalaget ledningen i matchen när Alex Hutchings direktsköt pucken in i mål. Mindre än trettio sekunder senare small det igen när Christian Lindberg utökade hemmalagets ledning till 4-2.

Med en stabil 4-2 ledning blev den sista perioden tråkig, sett ur ett MODO-perspektiv. IKO stängde ner matchen bra och släppte inte till många farliga målchanser till bortalaget.

MODO prövade Adam Åhman i hemmakassen några gånger under slutet av den sista perioden, men det ville sig inte och istället var det hemmalaget som kunde sätta dit slutresultatet 5-2 i öppen kasse.