En poäng borta mot Södertälje
Publicerad: 2023-02-17
MATCHRAPPORT
Vi hade tre poäng inom räckhåll men fick tyvärr se oss besegrade efter en straffläggning borta mot Södertälje på fredagskvällen. Hemmalaget vann till slut med 4-3.

Det var en intensiv, dramatisk match med högt tempo som utspelade sig i Scaniarinken. Hemmalaget tog ledningen med både 1-0 och 2-1 i slutet av första respektive andra perioden, men MoDo lyckades vända på steken i tredje perioden. Detta trots att Theodor Niederbach drabbades av ett matchstraff efter en tackling som sänkte SSK-forwarden Linus Videll.

I det numerära underläget klev Daniel Mannberg fram och kvitterade och senare i perioden snärtade Erik Jinesjö Karlsson in en puck från högerkanten till MoDos första ledning i matchen.

Men, precis som förra lördagen fick vi finna oss i att tappa en ledning i slutet. SSK kvitterade med sex utespelare och efter en händelserik förlängning drog SSK sedan det längsta strået i straffläggningen.

Marcus Vela utgick med en skadekänning och spelar mest troligt inte på lördagen, då vi möter Vita Hästen i Norrköping.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin:

– Det är många steg framåt om man jämför med de sista två matcherna, det är ett helt annat lag idag. Vi gör det bra på det stora hela, även fast vi tappar Niederbach och Vela. Vi fick laborera ihop det och jag tycker att grabbarna strider hela vägen.

MATCHFAKTA

Södertälje–MoDo 4–3 efter straffar (1-0, 1-1, 1-2, 0–0, 1-0)

Andra perioden: 1–1 (37:24) Mikkel Aagaard (Riley Woods).

Tredje perioden: 2–2 (46:16) Daniel Mannberg (Erik Jinesjö Karlsson, August Berg), 2–3 (56:21) Erik Jinesjö Karlsson (Niklas Folin).

Skott: 28-26.

Publik: 4424

NÄSTA MATCH

Vi har chans till revansch redan på lördagen då Vita Hästen står för motståndat. Spelplatsen är Himmelstalundshallen i Norrköping och nedsläpp sker klockan 18.00.

NÄSTA HEMMAMATCH

Det vankas dubbla matcher hemma i Hägglunds Arena nästa vecka, mot Västervik på onsdag (då vi har Enkronasmatchen) och mot Djurgården på fredag (då vi ska hylla Niklas Sundström).

Vill du vara med och bidra till Enkronasmatchen? Läs mer här.

Biljetter till de båda matcherna säkrar du här på vår biljettsida. Ta chansen och se hockey när det är gratis inträde på onsdag – och kom och ge "Susse" den hyllning han förtjänar på fredag!

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist