MODO serieledare efter derbyvinsten
Publicerad: 2019-11-09
Tio raka trepoängare och serieledning i HockeyAllsvenskan, det är faktum efter att MODO vunnit ett hett och intensivt derby mot Björklöven med 3-1 inför en helt fullsatt Fjällräven Center.

Hett derby i HockeyAllsvenskan när serieledande IF Björklöven gästade serietvåan MODO Hockey i, ett sedan länge slutsålt, Fjällräven Center. Det var vad som väntade under lördagskvällen i Örnsköldsvik.

Den första perioden gick klart till gästerna som vann skotten och som hade de bästa chanserna, men Linus Lundin i MODO Hockeys mål storspelade och stod emot alla Björklövens försök.

Båda lagen hade chanser i powerplay i första perioden men utan att lyckas göra mål och efter 20 spelade minuter var det en mållös match.

MODO tog över matchen i andra perioden

Björklöven hade även inledningen av andra perioden sett till spelet men MODO Hockey jobbade sig in i matchen mer och mer och när Tommy Enström kom i en två mot etta så sköt han själv och som han sköt! Skottet satt perfekt i krysset och MODO tog med det ledningen i matchen.

Målet var förlösande för spelet och MODO tog över matchen spelmässigt och man skapade ett rejält tryck framåt. Det i sin tur ledde till att MODO gjorde 2-0 genom Mathias From då han tog hand om en retur framför Joe Cannata.

MODO höll undan och vann

Björklöven satsade hårt i inledningen av tredje perioden och efter drygt fyra minuter reducerade Björklöven genom Oskar Stål-Lyrenäs. Målet gav Björklöven energi och det var nervöst på den fullsatta läktaren hela vägen in mot slutsignalen.

När Björklöven tog ut målvakten och gick för kvitteringen så blev det i stället MODO som stängde matchen när Daniel Sylwander skickade in 3-1 i tom kasse.

Med segern klev MODO Hockey upp i serieledning och har nu tio raka trepoängare i HockeyAllsvenskan.

Dubbla hemmamatcher och 50-årsfirande

{!A}

Det är en fullspäckad vecka som väntar i Fjällräven Center för MODO Hockey. Redan på onsdag är det nytt hett möte i HockeyAllsvenskan då Västerås kommer på besök. Sedan är det HockeyFredag i Fjällräven Center då Kristianstad besöker oss.

Men inte nog med det, på söndag är det stort firande då MODO Hockeys Damsektion fyller 50 år och det firas i samband med SDHL-matchen mot Brynäs på söndag.

Biljetter till matcherna i HockeyAllsvenskan och SDHL hittar ni som vanligt på modo.ebiljett.nu.