Inför SM-finalen MODO Hockey Dam - Linköping

18 mars 2014 14:25

I morgon kl 20:00 är det nedsläpp i SM-finalen 2014.

MODO Hockey Dam och Linköpings dito ska göra upp om vilket lag som får kliva upp på svensk hockeys damtron.

– Klart att det här känns otroligt inspirerande. Det gäller att njuta av tillfället. Det här är en belöning för att vi gjort någonting bra under säsongens gång. Nu är det 60 minuters hårt jobb som gäller, säger Mikael Nilsson, headcoach i MODO Hockey Dam.


MODO Hockey Dam är framme vid punkten där man har möjligheten att infria säsongens huvudmål – vinna SM-guld.

– Vi har haft några delmål under resans gång. De har vi infriat och nu handlar det om att sätta slutpunkten, säger Mikael Nilsson, headcoach i MODO Hockey Dam och fortsätter:

– Vi har efter segern över Leksand gått och väntat en tid på den här dagen och visst har det flugit tankar genom huvudet. Tycker att vi har förberett oss väl och vi är redo för den här utmaningen.

Att det är landets två bästa lag som drabbar samman råder det inte något tvivel om. MODO Hockey Dam vann Riksserien med fyra poängs marginal till Linköping. I SM-semifinalspelet vann båda två i två raka matcher – MODO Hockey Dam mot Leksand och Linköping över Munksund-Skuthamn.

Det finns gott om profiler i respektive lag. Exempelvis åtta spelare som var med i det svenska laget under OS i Sotji.

– Linköping har flera skickliga spelare. De spelar ett rakt spel och är fysiskt starka. En viktig sak ikväll blir kampen framför de båda målen där vi vet att Linköping har styrka. För oss kommer mycket att handla om att utnyttja vår fina skridskoåkning, säger Nilsson.

En "match i matchen" blir det mellan OS-målvakterna Valentina Lizana Wallner och Kim Martin Hasson.

– Det är två fantastiskt duktiga målvakter och vi vet att "Valle" brukar vara som allra bäst när det gäller mest, säger Nilsson som i Emma Nordin, Tina Enström, Erika Grahm förfogar över landets bästa kedja:

– De har en otroligt hög potential. De är oerhört skickliga individuellt och tillsammans är de grymt bra. Viktigt är att även de vinner sin "match i matchen", säger Nilsson och fortsätter:

– Men vi vet också att vi har två andra enheter som kan producera. Kedjan med Jennica Haikarainen som center mellan snabbskrinnarna Maria Lindh och Isabell Palm är vassa. Vidare så har vi kedjan med Elin Johansson, Victoria Samuelsson, Olivia Carlsson som är otroligt jobbiga att möta. Victoria har varit mycket bra en längre tid. Hon är smart, vinner sina kamper och sätter upp medspelarna i bra lägen.

MODO Dams preliminära laguppställning

Målvakter

26) Sarah BERGLIND

50) Valentina LIZANA WALLNER

Backar:

2) Ebba STRANDBERG

4) Malin AXELSSON

5) Johanna OLOFSSON

6) Matilda ELFVING

35) Ingrid MORSET

36) Malin SJÖGREN

37) Amanda LUNDSTRÖM

46) Hanna RYLANDER

Forwards:

11) Sandra HALLDÉN

12) Emma NORDIN

13) Maria LINDH

16) Liga MILJONE

17) Erika GRAHM (C) a

19) Anneli EKSTEDT

21) Isabell PALM

22) Victoria SAMUELSSON

23) Olivia CARLSSON

39) Tina ENSTRÖM

41) Jennica HAIKARAINEN

48) Nathalie FERNO

77) Elin JOHANSSON