MODO Hockey serieledare efter seger över Västerås
Publicerad: 2018-10-14
MODO Hockey tog sin sjätte raka seger i HockeyAllsvenskan när man på söndagen besegrade Västerås med 4-3 hemma i Fjällräven Center. Målskyttar i matchen var Henrik Björklund (2), Jonathan Johnson och Daniel Sylwander medan Oliver Dackell vaktade kassen och räddade 22 skott.

Det var Västerås som tog ledningen i söndagens möte mot MODO Hockey i Fjällräven Center när Lukas Zetterberg gjorde matchens första mål efter 14:24. Målet kom i powerplay och efter ett friläge där MODO Hockey svarade för ett slarvigt byte. Gästerna utökade även sin ledning i den andra perioden efter 2:04 när skottet från Acke Ringström letade sig in bakom debuterande Oliver Dackell i MODO-kassen.

Fyra raka mål från MODO Hockey vände matchen

Oliver Dackell svarade för flera fina räddningar i matchen och i underläge 0-2 tryckte MODO Hockey på gasen och skickade betydligt fler puckar mot motståndarkassen, vilket skulle visa sig vara ett vinnande koncept. Efter 4:18 kom även reduceringen till 1-2 i powerplay när Jonathan Johnson satte sitt andra mål för säsongen. Klockan stannade sedan på 6:59 när MODO Hockey kvitterade matchen med ett skott från Daniel Sylwander som sökte sig in i nätet bakom Samuel Ersson i Västeråskassen.

MODO Hockey fortsatte att satsa offensivt och när Henrik Björklund forcerade in 3-2-pucken efter 8:28 hade MODO vänt matchen. Innan den andra perioden var över utökade även hemmalaget ledningen när Björklund svarade för sitt andra mål för matchen när han efter 17:51 avancerade in över blålinjen och pricksköt 4-2. Noterbart från den andra perioden var även att Erik Hanses hoppade in och svarade för en straffräddning vid ställningen 3-2.

Serieledning efter spännande slutperiod

I den tredje perioden blev matchen spännande från åskådarplats när Västerås reducerade efter 2:56. Anthon Eriksson tog tillvara på misstag från MODO i egen zon och kunde från nära håll skjuta 4-3 på passning från Isak Skedung. MODO Hockey och Lukas Wernblom hade en puck i nät men målet dömdes bort för spark. MODO Hockey kunde sedan hålla undan där Oliver Dackell spelade stabilt mellan stolparna för att inkassera sin första seger för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan.

Segern med 4-3 innebar lagets sjätte raka seger och tabellen i HockeyAllsvenskan 2018/2019 toppas nu av MODO Hockey på samma poäng som AIK, men med två matcher mindre spelade. Nästa hemmamatch i Fjällräven Center spelas nästa fredag den 19/10 när IK Pantern kommer på besök för Hockeyfredag med AW och Efterfest. Det är dessutom premiär för MODO Hockeys tredje matchtröja nästa hemmamatch - Varmt välkomna tillbaka till Fjällräven Center!