Tre poäng efter krigarinsats
Publicerad: 2018-11-28
Dam
MODO Hockey tog tre sköna poäng hemma mot Leksand i SDHL efter att man krigat sig till segern med 4-2, trots flera spelare på skadelistan. MODO Hockeys mål gjordes av Olivia Carlsson, Kaitlyn Tougas, Ellen Lövgren och Michela Cava.

Den första perioden inleddes bäst av hemmalaget som skapade en del bra chanser och förlade spelet under stunder till Leksands zon. Det hårda jobbet såg till att Leksand till slut tvingades ta en utvisning och den skulle bli kostsam för gästerna.

I en tilltrasslad situation i Leksands zon kunde MODO återta pucken efter en misslyckad rensning från Leksand och det innebar ett fritt läge där Lauren Wildfang spelade fram Olivia Carlsson som kunde lägga in pucken i tom kasse.

Målet kom drygt sex minuter in första perioden och efter målet präglades perioden av utvisningar. Två raka power play för Leksand tog gästerna in i matchen spelmässigt men trots ett stort skottövertag för Leksand så kämpade MODO bra och Tindra Holm i MODO Hockeys mål gjorde flera fina räddningar.

Leksand med spelet, MODO med målet

En sen utvisning i första perioden innebar att MODO fick inleda den andra perioden i numerärt underläge, något som satte tonen för hur spelet såg ut i mittenakten av matchen. Leksand var laget som förde spelet och som också skapade chanserna under perioden.

Många av Leksands chanser kom dock från utsidan och MODO Hockeys försvarsspel var riktigt bra, samtidigt som Holm i MODO-målet fortsatte storspela. Trots tre numerära överlägen för gästerna så skulle MODO vara laget som gjorde målet i perioden.

I spel fyra mot fem, med bara minuter kvar på klockan, kontraslog MODO där Kaitlyn Tougas blev helt fri från halva plan och med en vacker dragning fick hon ned Julia Åberg i Leksands mål och la in pucken under Åberg för 2-0.

MODO höll undan till seger

Tidigt i den tredje perioden reducerade Leksand till 2-1, ett mål som inte var oförtjänt sett till hur matchen sett ut så långt. Leksand var även i den tredje perioden laget som hade det mesta av spelet men åter igen var MODO Hockeys defensiv stark.

Med 7:19 på klockan i den tredje perioden så utökade MODO ledningen till 3-1 när Ronja Mogren spelade fram Ellen Lövgren som satte pucken högt bakom Julia Åberg.

Det blev till slut spännande hela vägen in till slutsignalen gick, detta efter att Leksand reducerat till 3-2 med knappt två minuter kvar. Men Michela Cava stängde matchen med sitt 4-2 i tom kasse när 44 sekunder återstod av matchen.

MODO Hockey tog därmed en ny seger i SDHL och är fortsatt i topp av tabellen, före Luleå som har sex matcher mindre spelade. På lördag är det dags för ny match för MODO Hockey då man tar emot Göteborg på hemmaplan.