Ny seger när MODO besegrade AIK
Publicerad: 2018-10-13
Dam
MODO Hockey fortsätter vinna i SDHL. Under lördagskvällen hemmabesegrade man AIK i den 11:e omgången av serien, där slutresultatet till slut skrevs till 3-1 efter bland annat två mål från Michela Cava och ett mål från Lauren WIldfang.

Serieledande MODO tog under lördagskvällen emot AIK i SDHL hemma i Fjällräven Center. MODO siktade på att utöka den segersvit som man hållit i liv åtta omgångar. Det blev en ganska medioker inledning av matchen från båda lagen och publiken bjöds på slarviga passningar och låg intensitet de första minuterna.

Båda lagen drog på sig några utvisningar och när AIK fick sin andra chans i powerplay så var det MODO som gjorde målet när Michela Cava i friläge kunde sätta pucken under AIK:s målvakt. Målet blev periodens enda och MODO hade ledningen med sig in i andra perioden.

Spelet blev betydligt bättre från båda lagen i mittenakten, där hemmalaget var de som tog tag i taktpinnen och skapade flera bra chanser. Det krävdes dock drygt 15 minuter av perioden och en chans i powerplay för att 2-0 skulle komma. I powerplay spelade Kaitlyn Tougas och Breanne Wilson-Bennet fram Lauren Wildfang som hittade rätt med sitt avslut.

MODO orkade hålla undan till seger

Hemmalaget fortsatte vara laget som förde matchen och som skapade de bästa chanserna, även om AIK hade några bra lägen mot Klara Peslarova i MODO Hockeys mål. Peslarova stod emot bra och kändes trygg i de chanser som AIK fick.

MODO behövde verkligen inte skämmas för att man hade en ledning med 2-0 i tredje perioden men hockey är inte alltid logiskt och med ett vasst skott i powerplay reducerade AIK genom Lisa Johansson åtta minuter in i tredje perioden.

Men MODO skakade av sig målet och fortsatte vara bra i spelet och när MODO fick chansen i powerplay i mitten av perioden så kom målet, då Michela Cava för andra gången i matchen hittade rätt. Målet gjorde att AIK:s jakt kom av sig och trots att gästerna tog ut målvakten i slutet så kom man inte närmare utan MODO tog nionde raka segern i SDHL.

MODO fortsätter därmed att ligga i topp av serien och har redan i morgon nästa match. Då möter MODO Göteborg i en match som startar direkt efter herrarnas match mot Västerås. Har man biljett till herrarnas match gäller den även för damernas match så se till att du ordnar din biljett och gör en riktig helkväll i Fjällräven Center med start 15:00.